Pünkösdi hosszú hétvége: változik a vonatok közlekedési rendje

iho/vasút   ·   2018.05.16. 09:01

A pünkösdi munkaszüneti napra tekintettel változik a vonatok közlekedési rendje. Húsvétkor több mint hatszázezren utaztak vonattal, tíz százalékkal többen, mint a 2017-es húsvéti hétvégén, a május elsejei hosszú hétvégén pedig öt százalékkal növekedett az utasszám az egy évvel korábbihoz képest, ezért számítani lehet arra, hogy pünkösdkor is nagyon sokan választják a vasutat. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-Start azt javasolja az utasoknak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket elővételben váltsák meg. Használják a jegyértékesítő automatákat, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét, továbbá az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet. Ez utóbbi esetben tíz százalék kedvezmény érvényesíthető. Az automatáknál vásárlóknak öt, míg a menetrendi keresőben @ jellel jelölt, csúcsidőn kívüli vonatokra, legalább száz kilométer távolságra váltott e-vonatjegyekre húsz százalékos kedvezményt kapnak az utasok.

Március 30-tól a korábbiakhoz képest kétszer annyi, azaz naponta már százötven peremidős járat közül lehet választani. A gyermekek, kis- és nagycsaládok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A huszonhat éven aluli (diákigazolvánnyal nem rendelkező) fiatalok a hosszú hétvégére tekintettel május 18-án 10 órától 21-én éjfélig vehetik igénybe a hétvégi, harminchárom százalékos kedvezményű menetjegyet. Bővebb tájékoztatás a MÁV-csoport honlapján található, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is tájékozódhatnak a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból pedig a +36 (70) 499 4999-es számot lehet hívni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek