Railjetek pótolják a repülőjáratokat Ausztriában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.07.04. 12:00
kiskep

Az Austrian Airlines légicég és az ÖBB vasúttársaság együtt tájékoztatták az utazóközönséget, hogy az osztrák légitársaság nem indítja el belföldi repülőjáratait Salzburg és Bécs között, ezek helyett vonattal, konkrétan railjetekkel jutnak el az utasok a bécsi Schwechat repülőtérre. Az ÖBB vasúttársaság kínálatában összesen harmincegy vonat van, ami Salzburg és a bécsi reptér között közlekedik, ezeken a járatokon a kapacitás egy részét a reptérre utazóknak tartják fent. Az Austrian és ÖBB közötti együttműködés fő előnye, hogy a reptéri átszállás garantált.

Hegyek között, völgyek között a tűzpiros railjet<br>(fotó: zelpage.cz)

A projekt AIRail név alatt fut, Salzburg és Bécs között. Az Austrian Airlines korábban ugyanígy szüntette meg a Linz és Bécs közötti repülőjáratokat, ebben az esetben is vonattal lehet eljutni a reptérre, vagy a Schwechatról Linzbe. A Salzburg–Bécs viszonylat repülővel ötven percig tartott, vasúton ez nem egész három órát vesz igénybe. Az együttműködés július 20-án indul, s mindkét fél a környezetbarát közlekedési formát emeli ki a vasút esetében.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek