Rajzolj százéves kisvasutat!

Arnold Balázs   ·   2013.03.31. 14:00
kiskep_kemence

Az Ipoly Erdő Zrt. és a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület pályázatot hirdet „Rajzolj 100 éves kisvasutat” címmel óvodások, valamint alsó és felső tagozatos tanulók számára.

A Kemencei Erdei Múzeumvasút ma is üzemelő fekete-völgyi szakaszának építése száz évvel ezelőtt kezdődött. A jubileumi év alkalmából várják a gyermekek alkotásait, melyeken keresztül az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az elmúlt száz év történéseibe.

A pályamű témája lehet az erdei vasút építése; a vasúti járművek és szerelvények bemutatása; az erdőben, erdei vasúton, rakodókon és fatelepen dolgozó brigádok élete; a faanyag közelítésének, felterhelésének és szállításának módjai; az erdei vasút és a ló kapcsolata; az erdei vasút napjainkban betöltött szerepe.

Az alkotások bármilyen technikával készülhetnek (grafitceruza, színes ceruza, filctoll, zsírkréta, pasztellkréta, vízfesték, akril festék, akvarellfesték, kollázs illetve vegyes technika.) A papír mérete ne haladja meg az A/3 formátumot. Az alkotás hátuljára minden esetben írják rá a mű készítőjének nevét, életkorát, iskoláját és osztályát, valamint a mű címét. Egy pályázó legfeljebb három pályaművel indulhat.

Az értékelés során az ötletességet, a kivitelezést, valamint a választott témában a helyi specialitásokra történő utalásokat is figyelembe veszik.

A szakmai zsűri az alábbi kategóriákban választ nyerteseket:

  • óvoda
  • általános iskola 1-2. osztály
  • általános iskola 3-4. osztály
  • felső tagozat

A kategóriák 1-3. helyezettjei családi belépőjegycsomagokat, kisvasutazásra feljogosító menetjegyeket, valamint rajzeszközöket vehetnek át.

A pályaműveket postai úton az alábbi címre kell eljuttatni:
Ipoly Erdő Zrt. Kemencei Erdészet, 2638 Kemence, Fő út 274.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak kiosztására 2013. július 27-én, a Kemencei Erdei Múzeumvasút napján kerül sor. A nyerteseket előzetesen postán vagy e-mailben értesítik.

A beérkezett rajzok legjobbjaiból 2013. szeptember 30-ig, a Kemencei Erdei Múzeumvasúton kiállítást rendeznek, ahol a kisvasútra érkező látogatók által leadott szavazatok alapján közönségdíjat adnak át, melyet a nyertes az Európai Erdők Hetén vehet át.

Bővebb információ a pályázattal kapcsolatban:

Erősné Dobson Zsófia, erdei iskola vezető
Ipoly Erdő Zrt. Kemencei Erdészet
27/365-161
kemence@ipolyerdo.hu

Letölthető anyagok a pályázathoz:

Kapcsolódó hírek