Ráncfeltöltési kisokos

iho   ·   2019.03.21. 05:54

(x)

A hialuronsav bőrünk irharétegének meghatározó és fontos molekulája, ízületeink kenőanyaga. Nagy mennyiségű vizet képes megkötni, így feszesíti, hidratálja a bőrünket az életünk során. Az évek folyamán folyamatosan csökken a szintje bőrünkben és a szervezetünkben egyaránt.

Ennek az anyagnak a hiányát hivatott pótolni a hialuronos ráncfeltöltés. Természetesen ennek is többféle módja és alkalmazása van, de egy biztos: csakis olyan személy végezheti, aki az ehhez szükséges végzettséggel és gyakorlattal rendelkezik. Mivel ahányan vagyunk, annyiféleképpen állunk a tűszúrásokhoz, így csak azoknak ajánlott ez a szépészeti beavatkozás, akik nem rettegnek a tűtől, és el tudnak viselni némi szúrásból és feszítő érzésből fakadó fájdalmat.

Alkalmazási lehetőségek

Ráncfeltöltés a hagyományos módon: ebben az esetben általában a hialuronsavas ráncfeltöltést értjük alatta. Amikor ezt az eljárást emlegetjük, akkor a mélyebb, hosszabb ráncok feltöltésére, térfogat kitöltésére gondolunk. Mivel roppant sokszínű a kínálat, ezért többféle márkanéven forgalmaznak hialuronsavat. Ezek közül kifejezetten az orvos feladata kiválasztani azt, hogy melyiket használja nálunk, mi az, amire ténylegesen szükségünk van. Mivel a választék óriási, így a minőségben is akadnak különbségek. Magyarán vannak olyan hialuronsav készítmények, amik 3 hónap alatt bomlanak le, de vannak olyanok, amik 18 hónap alatt szívódnak fel.

Injekciós mezoterápia: Ebben az esetben a bőr feszesítése az elsődleges, minimális korrekció mellett. Ez az, amit az arc teljes felületén alkalmazhatunk, az ajkaktól kezdve a nevetőráncon át a szemekig is. Az apró tűszúrásoknak hála, a bőr irha rétegébe jut a hialuronsav, így feszesítve és hidratálva azt. Éppen ezek miatt a leghatékonyabb mód a felületes, napfény által okozott ráncok regenerálására, nem is beszélve a szem alatti karikákról. A kezeléssorozat minden esetben több alkalomból áll, hetente 1-szer lehet elvégezni azt, általában négyszer egymás után. Évente 3 alkalommal lehet ismételni a sorozatot. Tartóssága egy kezeléssorozat után egyénileg változó, egészen 6 hónapig is tarthat az eredmény.

Végül pedig a legújabb technika, az arckontúr formázás. Ez az a technika, aminek az alkalmazásához külön képzés elvégzése kötelező, még abban az esetben is, ha az orvos már évek óta végez hialuronsavas ráncfeltöltést. Ezeknek a kezeléseknek a fő célja az arckontúr javítása, egy igazán különleges lifting hatás létrehozása. Fontos, hogy itt meg van határozva a pontos helye és mennyisége a hialuronsavnak, amit be kell juttatni a mélyrétegekbe.

A vargaesztetika.hu weboldalon részletesen leírást találhatunk a beavatkozásról, az egyes típusokról és a lehetséges mellékhatásokról, így ha ilyen kezelésben gondolkozunk, náluk jó helyen járunk.

Kapcsolódó hírek