RCH: elküldenek 91 embert, a szakszervezetek tüntetnek

iho/vasút   ·   2015.03.16. 17:40

A lap szerint a bejelentést idén még további létszámcsökkentések követhetik – legalábbis ettől tartanak a vasutas szakszervezetek. Ezért tüntetést szerveznek az osztrák nagykövetség. A demonstrációról a Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VASZ) mai ülésén döntött. A szakszervezetek szerint egy éven belül összesen akár a 250 főt is elérheti az elbocsátandó munkavállalók száma.

A VASZ értesülései szerint a vállalat üzleti tervéből kiolvasható: a Rail Cargo Hungaria (RCH) 300 millió forint bérköltséget kíván a lépéssel megspórolni, ugyanakkor a március 12-én bejelentett 91 munkavállaló bérköltsége mintegy 180 millió forintra tehető, így ez az elbocsátási hullám csak a kezdet. A VASZ tagszervezetei egy megállapodásban legalább két éves létszámcsökkentési moratóriumot szeretne elérni. A döntésben a hvg.hu értesülései szerint az RCH teherfuvarjainak visszaesése mögött a magánvasút-társaságok térnyerése is szerepet játszhat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek