Red Arrows: jubileumi program a hátsó ülésből

iho   ·   2014.06.21. 11:15
cim3

Ünnepi, ötvenedik szezonját repüli a világ egyik legjelesebb katonai köteléke. Sokak véleménye, hogy a Red Arrows a legelegánsabb, legszebb programot állítja össze évről évre az összes csapat közül, amelyben a katonai keménység és precizitás egészen sajátosan ötvöződik a lágyabb, táncosabb momentumokkal.

De hogy milyen egy ilyen program belülről, azt most, a jubileum alkalmából egy csodálatos rövidfilm is prezentálja, amelyet a RAF ciprusi bázisán illetve annak légterében vettek fel. A Red One, a kötelék parancsnoka köszönt bennünket, aztán repülés közben halljuk a figurák nevét, a sebességeket és terheléseket (van, amikor 7g), azt, ahogy a gép muzsikál, pompás élmény megfigyelni például, hogyan változtatja a hangját a levegő a gép helyzetének megfelelően.

És mivel ráadásul a szólisták egyikével repülünk, közben a hátsó ülésből élvezhetjük az olyan lélegzetelállító pillanatokat, mint az első „alagút”-szemberepülés, a kemény keresztező manőverek, vagy az a gyönyörű „játék”, ahogy a szólista palástorsókkal körberepüli a többiek füstjét. Majd következik az utolsó függőleges rózsa, és a leszállás majd az ugyancsak precíz, profizmust árasztó gurulás.

A látvány pedig valóban fantasztikus, merthogy a Hawk megemelt hátsó ülése valóban tökéletes kilátást biztosít. Mindeközben gyönyörködhetünk a gépek farokfelületének jubileumi festésében is.

A Red Arrows évfordulója alkalmából hamarosan várható egy még hosszabb és részletesebb dokumentumfilm bemutatása, és nyilván az idei Royal Air Tattoo Fairfordban is méltán annak jegyében zajlik majd, hogy ötven éve tartják ámulatban nézőiket a Hawkjaikkal, pilótatudásukkal és a háttércsapat szorgalmával a Vörös Nyilak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek