Red Bull Air Race: újra 2014-től

iho/repülés   ·   2012.07.24. 12:30
cim

Hosszú hallgatás után a Red Bull Air Races sajtóközleményben jelentette be, hogy a repülő világbajnokság feltehetően 2014-ben tér vissza a porondra.

A hallgatás oka a közlemény szerint az, hogy a versenyt vezérlő cég nem akart addig megszólalni, amíg biztosat nem mondhatott, most viszont arról számol be, hogy a cég csapata intenzív tárgyalásokba kezdett a lehetséges helyszíneket biztosító városokkal. Hogy melyekkel, arra a közlemény nem tér ki, tehát azt sem tudni, visszatér-e a verseny Budapestre.

(fotók: Red Bull GmbH)

A közlemény szerint hosszú idő kell, hogy elteljen, amíg megint felhangozhat a „Füstölő most!” – utasítás, hosszú idő, amíg a projekt stabil és gazdaságilag életképes sporttá válik.

A további részletekről, az átalakuló koncepcióról későbbre igér tájékoztatást a Red Bull Air Race GmbH, sőt, jelzi, hogy minderről nem óhajt reagálni, nyilatkozni egyelőre külön megkeresésre sem. Tavaly egyébként még 2013-ra tették a versenysorozat újraindítását.

Tavaly a Red Bull magyar versenyzője, Besenyei Péter az iho/repülésnek így beszélt a világbajnokság felfüggesztésének okairól: „nagyon gyorsan, hirtelen feljött sportágról van szó, túl gyorsan fejlődött, nagyon gyorsan ért el világsikert, és ebben a gyors fejlődésben voltak zökkenők, voltak hibák. Olyan ez, mint egy rossz motor: menet közben nem lehet kijavítani. Be kellett húzni a féket, megállni, újragondolni, újratervezni, mert ha így megy tovább, az egész bedugul.”

Besenyei Péter akkor jelezte: részt vesz a verseny új koncepciójának kidolgozásában, de ennek részleteiről nem nyilatkozhat, mint ahogy arról sem, lesz-e budapesti futam: „én mint magyar ember és versenyző azt szeretném, ha lenne, de hogy lesz-e, abban korántsem vagyok biztos.”

Kapcsolódó hírek