Régi ismerős az egri iparvágányon

Szever Dániel   ·   2014.06.24. 10:00
00kicsi

Június 21-én a közelmúltban B vizsgát kapott Szergejnek jutott az OMYA iparvágány kiszolgálása. Útja során nemcsak csillogó mozdonyszekrényével keltett érdeklődést: napjainkban szinte csak remotorizált 628-asokra bízzák ezt a feladatot. Már késő tavaszra újjávarázsolták, de első körben csak a B vizsgájában résztvevő, záhonyi fűtőház vonzáskörzetében jeleskedett. Júniusban viszont szükség lett a mozdonysorozatra Miskolc térségében, mivel a Nyíregyháza–Mezőzombor vonalszakasz felújítása miatt a tehervonatok egy része a 108-as vonalra terelődött. Ennek köszönhető, hogy a hónap végére hazafelé vette az irányt. Június 17-én este még csak gépmenetben távozott Záhonyból Debrecenbe, de 20-án hajnalban miután megjárta Érmihályfalvát, késő délután a 108-ason vitt fel egy terelt tehervonatot Füzesabonyba. Onnan másnap egyenesen az OMYA-ba ment.

Tolatás az OMYA iparvágányon<br>(a külön nem jelölt felvételeket Becze Ádám készítette)

A 628 178-as kisebb ráncfelvarrásokat ugyan kapott az elmúlt években, de felújítása már elkerülhetetlen volt. Alábbi felvételünk erről ezer szónál többet mond: egy felfestés a jármű oldalán, ami a legutóbbi B és C vizsgájának időpontjáról tanúskodik.

Már a kép 2006-os készítésekor is bőven eljárt az idő az akkor még M62 178 névre hallgató mozdony felett<br>(fotó: Szever Dániel)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek