Régi-új buszjáratok a Pilisben

iho   ·   2017.03.28. 13:02

A racionalizálás a rendszerváltás után a turistajáratokat sem kímélte. Igaz, maga a természetjárás iránti érdeklődés is visszaesett a határok kinyílásával, de napjainkban ismét a hegyek, erdők felé látszik fordulni a figyelem. Két, annak idején nagy népszerűségnek örvendett járat indult újra útnak 2014-ben: a Szentendre–Dömörkapu és a Visegrád–Fellegvár–Nagy-Villám–Kis-Villám járat, ezek 2017-ben is közlekednek.

A dömörkapui buszjárat igazi hiánypótló: A hegység másképp meg nem közelíthető területét tárja fel, a Bükkös-patak völgyén át a Sikárosi erdészház vagy Pilisszentlászló érhető el könnyen: mindkét pontot érinti az Országos Kék túra útvonala is. A másik, visegrádi járatnak talán nem is kell cégér: a Fellegvár, Nagy-Villámon a kilátó, a bobpálya közelsége magáért beszél.

A Szentendre–Dömörkapu járatpár (Szentendréről reggel 9.10-kor, Dömörkapuról 17.25-kor indul) minden olyan alkalommal közlekedik, amikor bármely Volánbusz-pályaudvaron (legkésőbb az indulás napján reggel kilencig, Szentendrén) elővételben vesznek jegyet. A Visegrád–Kis-Villám autóbusz április 29-étől közlekedik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek