Kecskemét: rekkenő hőség, nagy repülések – galéria!

Márványi Péter – Vörös Attila   ·   2013.08.04. 17:15
cim

Egy egésznapos repülőprogramnak már csak a felsorolása is elvinné a terjedelmet, inkább egy gyors rezümé sok-sok képpel a szombati nap alapján: nagy repülőshow-t sikerült összehozni a rendezőknek, rengeteg kötelékkel, szép szólókkal. Kétségtelen, hogy a hőség azért a nézők javarészének megnehezítette a teljes élvezetet, volt, aki arról morfondírozott, hogy milyen jó lenne mondjuk októberre tenni az időpontot, dehát akkor meg nyilván arról írhatnánk gyakrabban, hogy az őszies időjárás, az eső és az alacsony felhőalap miképp késztette kompromisszumokra a rendezőket és a pilótákat.

Az idei repülőnap ászai, az Orosz Vitézek<br>A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

Közlekedési portál vagyunk, kétségtelen, közlekedési nehézségek is megkeserítették szombaton sokak életét, a távoli parkolókból nem volt zökkenőmentes a bejutás a buszokkal, az alaposan elhúzódó program végén pedig, az internetes fórumok tanúsága szerint volt, aki három órát várt csak arra, hogy kijusson a parkolóból. Arra is panaszkodtak sokan, hogy a hatóságok nem tudtak elég vizet varázsolni a repülőtérre.

Magyar Gripen-kötelék a nyitóképben

A légiprogram kapcsán is volt, aki fanyalgott a fórumokon, de nekik szerintem nem volt igazuk. A műsor gazdag volt, élvezetes újdonságokkal, mint a magyar képességbemutatók, a kiemelkedő magyar Gripen-demó, a spanyol kötelék, a lengyel Szuhojok, és persze a cukor az alján, vagy jelen esetben a tetején: az Orosz Vitézek Szuhojai.

Új csapat szervezte Kecskemétet. Ha többször szerveznek repülőnapot, inkább belejönnek majd.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.