Rekordokkal zárta a Bahart a 176. hajózási főszezont a Balatonon

MTI/iho   ·   2022.09.01. 16:30
00_bahart_rekord2022

Augusztus végéig tíz százalékkal nőtt a személyhajók forgalma, húsz százalékkal többen váltottak jegyet séta- és programhajókra, és hat százalékkal többen utaztak a kompon, mint tavaly.

A tavalyi, évtizedes rekordot megdöntő hajózási szezonhoz képest is tovább nőtt a társaság utasforgalma, hajózási szolgáltatásait az év első nyolc hónapjában 1,8 milliónál is többen vették igénybe: tíz százalékkal nőtt a személyhajók forgalma, 60 ezerrel többen utaztak a Bahart hajóin, mint tavaly ilyenkor, összesen több mint 640 ezren.

  • A menetrendi hajók több mint 475 ezer utast szállítottak, a legtöbben a Siófok–Balatonfüred–Tihany, valamint a Fonyód–Badacsony útvonalon utaztak, de népszerű volt a Balatonboglár és Révfülöp közötti járat, valamint Balatonföldvárról is sokan keltek át Tihanyba, Balatonfüredre.
  • A Bahart séta- és programhajóit augusztus végéig majdnem 160 ezer utas választotta, ötödével több, mint a tavalyi szezonban. Közülük több mint 22 ezren választották a bulihajókat és 8,5 ezren a varázshajókat.
  • Kiemelkedően nagy, 76 százalékos növekedést mutatott a bulihajók iránti érdeklődés, az év legerősebb napja augusztus 13. volt, amikor több mint 20 ezren utaztak ezeken a hajókon.
  • A Szántód és Tihany között közlekedő komp a nyár végéig összesen 1 millió 185 ezer utast, 365 ezer járművet és 95 ezer kerékpárt szállított, az utasok száma 6 százalékkal, a járműveké 3,5 százalékkal, a kerékpároké 6,4 százalékkal haladta meg az előző évit. A legforgalmasabb nap ennél a szolgáltatásnál is augusztus 13. volt, több mint 19 ezer utassal.
  • Hamar népszerűvé vált a társaság online jegyvásárlási lehetősége, több mint 47 ezren éltek a lehetőséggel. A Kajla programban idén 5300 gyerek utazott díjmentesen.

A társaság a forgalomnövekedés egyik okát abban látja, hogy számos újdonsággal várta idén az utasokat, amelyek a főszezonnal sem érnek véget, az őszi időszakban online kedvezményekkel, koncertekkel, kulturális programhajóval, gasztrokomppal és megújult menetrenddel várnak mindenkit a fedélzetre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek