Rendőr- és tűzoltó-felvonulás

iho/biztos út   ·   2012.04.21. 11:46

Április 28-án szombaton Budapesten, a Városligetben rendezik meg az idei országos rendőr- és tűzoltónapot. A Városligetben folyamatos programok, bemutatók és koncertek várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, reggel tíztől egészen a délutáni órákig. A rendőr- és tűzoltóautók felvonulása reggel kilenckor indul az óbudai Flórián térről, és a Pacsirtamező utca–Lajos utca–Árpád fejedelem útja–Bem rakpart–Lánchíd–József Attila utca–Andrássy út útvonalon halad a Városligetig.

2011-ben esőben zajlott a felvonulás, talán idén kedvezőbb lesz az időjárás<br>(fotó: Arnold Balázs)

A gyermekeknek is rengeteg programmal készülnek a szervezők. Az érdeklődők megismerkedhetnek a rendőr- és tűzoltóautókkal, a rendőrök és tűzoltók szakfelszereléseivel. A vállalkozó kedvűek kipróbálhatják, milyen érzés légzőálarcban, egy füsttel telítődött helyiségben tájékozódni, felmehetnek tíz emelet magasba egy kosaras emelő segítségével, de akár a tűzoltást is kipróbálhatják a bátrabbak. A felnőtt látogatók pedig akár a roncsvágást is megkísérelhetik.

A legbátrabbak a tálcatűz oltását is megkísérelhetik<br>(fotó: Arnold Balázs)

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.