Rolling-NET Congress – exkluzív vasúti ICT rendezvény

iho   ·   2015.09.16. 08:44
00kicsi

Az IoT révén az üzemeltetők biztonságosabb és hatékonyabb közlekedést tudnak az utasok számára biztosítani, az innovatív szolgáltatások megnövelik az ügyfélélményt, míg az új üzleti modellek új üzleti lehetőségeket jelentenek. Az IoT azonban új kérdéseket és kihívásokat is rejt, például biztonsági és adatvédelmi kérdéseket, továbbá hiányzik a szabványosítás vagy a kombinált (például specializálódott mérnöki és informatikai) szakértelem.

Az Európai Unió célja egy egész Európát összekötő modern és biztonságos vasúthálózat fejlesztése, ennek érdekében számos beruházás indult el az EU-ban, így Magyarországon is. A kormányzat tervei szerint Magyarország 2014–2020 között az IKOP forrásainak 60, a CEF pénzeszközeinek pedig közel 90 százalékát fordítja vasútfejlesztési célokra. Természetesen az – átlagember számára nehezen felfogható – ezermilliárdok nagy részét a pályaépítésre, a felsővezetékekre, az épületekre, a biztosítóberendezésekre fordítják, míg az ICT iparág számára mindössze hozzávetőlegesen ennek egy százaléka jut – de ez az egy százalék is óriási jelentőségű az ICT iparág számára.

A ComForth Kft. a hazai ipari informatikai disztribúció, azon belül is az ipari kommunikáció, automatizálás és számítástechnika egyik legjelentősebb képviselője, amely átfogó, dedikáltan vasúti felhasználásra tervezett és gyártott termékportfólióval rendelkezik, kiváló minőséggel és a szükséges tanúsítványokkal. Cégünkkel kerestünk egy olyan rendezvényt, amelyen multinacionális piacvezető partnereink, például a Moxa, a Triorail és az Innodisk termékeit meg tudnánk ismertetni a hazai vasúti iparág legfontosabb képviselőivel. Azonban nem találtunk olyan konferenciát, amelyen a vasúti informatika és a távközlés áll a középpontban, és amelyen a hazai és regionális vasúti ICT iparág széles körben képviselteti magát, így – kombinálva a szakmai ismereteinket, kapcsolatainkat és a korábbi rendezvényszervezési tapasztalatainkat – úgy döntöttünk, hogy megszervezzük a Rolling-NET Congresst.

A cél: az összeurópai biztonságos vasúti hálózat<br>(fotó: Kemsei Zoltán)

A Rolling-NET egy exkluzív vasúti kongresszus döntéshozóknak és beszállítóknak. Hiánypótló esemény, hiszen a vasúti témakörön belül egyedülállóan, elsődlegesen a gördülő állományhoz, az állomásokhoz, és a Train-to-Ground alkalmazásokhoz (ami a kettő között helyezkedik el) kapcsolódó informatikai, távközlési, biztonságtechnikai és automatizálási rendszerekre és fejlesztésekre fókuszál, különös tekintettel az IoT vasúti területen történő térhódítására. Olyan alkalmazásokat érintünk, mint például fedélzeti és állomási utastájékoztató rendszerek,

CCTV videófelügyeleti rendszerek, utas-wifi alkalmazások, kommunikációalapú vonatvezérlés (CBTC) valamint az ETCS és a GSM-R kommunikációs megoldások. Mindezek összhangban állnak az Európai Bizottság és néhány nagy vasúti járműgyártó által alapított Shift2Rail kutatási és innovációs szervezettel, melynek öt innovációs programja közül kettő a Rolling-NET kiemelt tárgyát képezi (IP2: Advanced Traffic Management and Control Systems és IP4: IT Solutions for Attractive Railway Services).

A rendezvény elsődleges célja az iparág különböző szereplői közötti kapcsolat kiépítése (ezért Rolling-NET, azaz Networking). Az iparág minden fontos szereplője képviselteti magát a rendezvényen, így a vasúti járműgyártók, üzemeltetők, rendszerintegrátorok, készülék gyártók, disztribútorok, tanácsadók, kormányzati és nonprofit szervezetek. A részt vevők számára a színes szakmai program mellett egyedülálló lehetőséget biztosítunk a kapcsolatépítésre, hiszen a kiállítók és a látogatók a Rolling-NET Coordinator webes portál segítségével előre megszervezhetik a találkozókat, megbeszéléseket, így az üzleti megbeszélések garantáltan létrejönnek, az iparág pedig továbblép a fejlődés útján.

Helyszín: Aquaworld Resort Budapest ****superior, 1044, Budapest, Íves út 16.
Kezdete: 2015. szeptember 29. kedd 08.30
Vége: 2015. szeptember 30. szerda 14.00
További információ: http://rollingnet.comforth.hu

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek