Seszták: marad a Déli!

iho   ·   2016.08.18. 11:02
00kicsi

Gazdasági kabinetülésen és kormányülésen is tárgyalták a Déli sorsát – nyilatkozta Seszták Miklós a Figyelő nyomtatott kiadásának. Ahogyan azt előzetesen is hallani lehetett: a MÁV-val folyamatosan egyeztetnek, hogy a Déli pályaudvar konkrétan a vasútüzemhez nem kapcsolódó részei szűnnének meg csupán, tehermentesítendő a környéket – a személyszállítás megmaradására mindenképp szükség van. Emellett figyelembe kell venni a tervezett kelenföldi nagykórház kapacitásigényét is, emiatt, és a 4-es metró jobb kiszolgálása érdekében a Kelenföldi pályaudvaron is szükség van bővítésre.

Marad a Déli, marad a Flirtíbr>(fotó: Kemsei Zoltán)

A miniszter ezen kívül több kiemelt közlekedési projektről is beszélt. A Keleti és a Nyugati pályaudvar teljes rekonstrukciója halaszthatatlan, az utóbbinál ez egyelőre nem a városligeti összekötést jelenti. A határidőkről szólva elmondta: a források rendelkezésre állásától függnek, azaz pontosat még nem lehet tudni.

Úgyszintén bizonytalan az M7-es autópálya tervezett szélesítése,  projektet nem állították le, a következő negyedéves egyeztetésen áttekintik a lehetőségeket és a forrásokat. A nemzeti légitársaság megalakítását firtató kérdésre pedig azt nyilatkozta, hogy teljesen állami tulajdonban ez elképzelhetetlen, nincs ilyen célkitűzés, piaci alapú ötletből több is létezik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek