Sikeres a brit PolskiBus Lengyelországban

MTI   ·   2011.12.06. 13:50

A cég június elején jelent meg Lengyelországban, és máris nagy közkedveltségnek örvend – jelentette a Rzeczpospolita című lengyel lap kedden.

A személyszállító buszvállalat mögött, amely gyors, kényelmes és olcsó szolgáltatást ígér, Brian Souter skót milliomos, a brit Stagecoach vállalat tulajdonosa áll. Egyelőre 16 lengyel nagyvárosba és négy európai fővárosba – Pozsonyba, Berlinbe, Prágába és Bécsbe – szállítja az utasokat. A Van Hool márkájú piros autóbuszokra a foglalás interneten zajlik, akárcsak a repülőgépeken, a legolcsóbb jegy egy zlotyba (68 forintba) kerül.

A buszok klimatizáltak, az ülések állíthatóak és biztonsági övvel vannak ellátva, illemhely és a fogyatékosokat segítő berendezések is megtalálhatók, illetve ingyenes WiFi internet-hozzáférés is biztosítva van.

A PolskiBus növeli a Varsó-Gdansk járatok számát, ahová az utazás mintegy hét óráig tart. Az utazás időtartama a frissen megépült új autópályaszakasznak köszönhetően hamarosan alig több mint öt órára rövidül. A PolskiBus szolgáltatásait június óta 265 ezren vették igénybe (Lengyelország népessége 38 millió).

Lengyelországban mintegy 1200 személyszállító autóbuszcég működik. A 23 ezer távolsági járatot 45 ezer autóbusz szolgálja ki. Legnagyobb a Veolia magáncég 100 autóbusszal, őt követi a Souter Holdings Poland 70 busszal, és hasonló nagyságrendű flottákat üzemeltetnek a PKS állami buszvállalat leányvállalatai.

Kapcsolódó hírek