Sínen, levegőben a kínaiakkal

iho   ·   2014.02.05. 09:27

Kilendítheti a holtpontról a V0-s vasúti gyűrű kapcsán megakadt kínai–magyar tárgyalásokat Orbán Viktor pekingi látogatása – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a miniszterelnök a jövő héten főleg infrastrukturális fejlesztésekről tárgyal Ven Csia-pao kínai kormányfővel. Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a lapnak jelezte: valóban szerepel a témák között a V0-s vasúti gyűrű megépítése.

A lap jelzi, ha a beruházással kapcsolatos kínai hitelről sikerül egyezségre jutni, akkor elkezdődhet a projekt megvalósítása. A korábban tervezett 2017-es átadás nem reális az államtitkár szerint. Szijjártó kiemelte: a találkozón a Budapestet Belgráddal összekötő gyorsforgalmi vasútvonal is szóba kerül majd. Az ügyben még számos tisztázatlan kérdés van – tette hozzá az államtitkár. Az egyeztetésen egy közvetlen légi járat elindítása is szóba kerül – írja a Magyar Nemzet.

Írtunk korábban arról már, hogy a V0 vasúti körgyűrű megépítése rendkívül fontos lenne a kombinált szállítás számára: egyrészt sokkal olcsóbb megoldás vasúton szállítani az árut, másrészt biztonságosabb és környezetkímélőbb is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek