Sólyom-állások, gyakorlott szakembereknek

iho   ·   2013.08.01. 15:15
cim

Ígéretének megfelelően ma honlapján megjelentette első állásajánlatait az új magyar légitársaság.

A Sólyom Airways egyebek mellett állomásvezetőt, HR-eseket, értékesítőket, forgalmi felügyelőt és forgalomirányítót keres. Felvéelt hirdet hajtómű mérnöki, járatelőkészítő, repülőjegyértékesítő, karbantartó.tervező, külállomás felügyelő és járatengedélyező, műszaki nyolvántartó és műszaki asszisztens munkakörre, kell árképzési előadó, raktárfőnök, többeket vár különféle informatikai munkára, valamit szüksége van típusmérnökre, típusvezető mérnökre és ügyeletes vezető mérnökre is.

Megvan a maga fontos szerepe egy légitársaság életében az utaskiszolgálás felügyelőnek és a bevételoptimalizálási elemzőnek is. Szinte mindegyik munkakörben követelmény az 1-3, felelősebb állásoknál az öt év hasonló munkával eltöltött idő.

Végül nyilván ami a legfontosabb, illetve amire leginkább kíváncsiak a legtöbben: ugyancsak gyakorlattal rendelkező légiutaskísérőket keresnek, a legalább húsz éves és jómegjelenésű jelöltek számára előny, ha az angol mellett más nyelven is beszélnek, pozitív elbítálás esetén még hátra van az orvosi vizsgálat.

Első tiszteket 1500 repült órával keresnek, ebből legalább 1000 órás gyakorlat kell többszemélyzetes üzemeltetésben, itt az állást angol nyelven hirdeti a cég, de szerepel a magyar nyelvtudás is a kritériumok között. Gépparancsnoki munkakörbe 3000 órás „multicrew” gyakorlat szükséges, ebből 1000 óra parancsnoki beosztásban.

„Leendő kollégáinktól lojalitást, magas színvonalú munkát, utas-központú és ügyfélbarát kiszolgálást várunk el, melyért cserébe megfelelően arányos bérezést kínálunk” – hangzik a vezérigazgató megjegyzése az állásajánlatokhoz.

Kapcsolódó hírek