Sólyom: nem lesz ferihegyi fészek?

iho   ·   2013.12.12. 08:31

Több független forrásból is úgy értesült a Népszabadság, hogy a Budapest Airport Zrt. már felmondta a szerződést azzal, hogy az új magyar légitársaság vagy kifizeti a bérleti díjakat, vagy ha nem, január elsejével távoznia kell az irodákból. Információink szerint a cég vezetékes vonalain korlátozták a nemzetközi hívásokat is. Nem ez az első eset, hogy a Sólyomnak ilyen szolgáltatáskorlátozás alatt kell működnie. Korábban munkatársaik céges mobiljait kapcsolták ki számlatartozás miatt, s az internetszolgáltatójuk is hasonló lépésre szánta el magát.

A repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt.-nél a lap megkeresésére nem kívánták kommentálni értesülésünket. – A Sólyomra a repülőtér mint a bérlőjére tekint, jelenleg a cég munkatársai dolgoznak az irodákban – mondták az üggyel kapcsolatban. Az ügyet ismerő forrásaink ehhez hozzáteszik: a reptérnek az lenne a legjobb, ha a Sólyom szerződés szerint fizetne, sőt elindulna légitársaságként, hiszen azzal sokkal nagyobb bevételt generálna a Budapest Airportnak, mint amennyi az irodabérletből befolyik (ha kifizetik).

Egy hazai központú légitársaság elindulása lendítene a turisztikai iparágon és az egész magyar gazdaságon is, ennek esélyei azonban kétségesek, emlékeztet a lap a társaság eladására.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek