Stratégiai partnerség a kormány és a Hungrail között

iho   ·   2014.10.28. 16:15
00kicsi

A dokumentumot Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter és Hódosi Lajos, a Hungrail stratégiai igazgatója írta alá. A miniszter köszöntőjében kiemelte: Magyarország versenyképességéhez szükségesek az ehhez hasonló stratégiai megállapodások.

A Hungrail már a korábbi években is hozzájárult a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékes szerveinek döntéselőkészítő munkájához. Az elmúlt egy évben ezt a munkát már a minisztériummal, 2013. október 31-én kötött stratégiai partnerségi megállapodásra alapozva tette. Ebben az időszakban két jelentős vasútszakmai téma volt napirenden a közös munka során, az egyik a készülő „új” vasúti törvény, a másik a vasúti vizsgáztatási rendszer felülvizsgálata.

Hódosi Lajos, a Hungrail stratégiai igazgatója és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a stratégiai partnerség aláírása után<br>(forrás: Hungrail)

Először 2014. szeptember 8-án adtak át a minisztériumnak egy hatszáz pontból álló javaslatcsomagot, amely a Hungrail, a vasútvállalatok és a szabályozó szervek közös munkájának eredménye. Az átadott dokumentumok tartalmazták a jelenleg hatályos Vasúti törvény módosítására vonatkozó szakmai észrevételeket, valamint a 2012/34/EU irányelv átültetésével kapcsolatos véleményeket. A vasúti vizsgáztatási rendszerről szintén jelentős szakmai egyeztetések zajlottak idén. A vasúti ágazat szerint a közelmúlt változásai aktuálissá tették a 19/2011.(V.10.) Képzési rendelet felülvizsgálatát, amelyet a téma kapcsán kialakult együttes szakmai fellépés is alátámaszt. Az elkészült dokumentum véglegesítésében összesen negyven vállalat vett részt – olvashattuk a Hungrail sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk!Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek