Sűrűbben jár a balatoni komp szerdától

MTI/iho   ·   2018.03.12. 16:45

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) az MTI-vel hétfőn azt közölte: az utasigényekhez igazodva úgy döntöttek, hogy a téli időszakban még óránként közlekedő kompjáratokat az idén már március 14-től sűrűbben, negyven percenként indítják. A szolgáltatás árai az idén nem változnak. A napi üzemidő is hosszabbodik némileg a március 14-től április 26-ig érvényben lévő, kora tavaszi menetrendben. Így Szántódról 6 óra 40-től 18 óra 40-ig között, Tihanyból reggel 7 órától este 19 óráig indulnak a járatok. A menetidő nyolc perc. A hosszú hétvégéken, ha a forgalom szükségessé teszi, ennél is sűrűbben jár majd a komp. A Bahart beszámolója szerint tavaly több mint 1,14 millió utas vette igénybe a kompjáratokat. Az idén az év első két hónapjában 22,5 ezer utast és 10,1 ezer gépjárművet szállítottak a két part között, ez harminchárom százalékkal több, mint a két évvel ezelőtti hasonló időszak adatai (amikor szintén nem volt befagyva a Balaton).

A 172. balatoni hajózási szezon, vagyis a menetrend szerinti hajózás a hagyománynak megfelelően húsvét nagyszombatján indul, ez az idén március 31-re esik. Siófokról és Balatonfüredről már március 15-18. között indít ünnepi sétahajókat a társaság.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek