Szabad fényképezni Oroszország fölött!

iho/repülés   ·   2012.10.26. 08:00
SS_RedSquare_cim

Az orosz kormány elhatározta, hogy feloldja az eddigi légi- és űrfotózási tilalmakat – adja hírül a Russian Aviation. Egyben feloldják azt a rendelkezést is, ami eddig az állami intézményeken kívül bárkinek tiltotta térképek készítését az Orosz Föderációról.

A tilalmak feloldását tartalmazó kormányhatározatot a  gazdasági fejlesztési miniszter írta alá, azonban – és ez azért érdekes momentum – az intézkedést mindeddig azért nem hozták nyilvánosságra, mert a dokumentum „nem nyilvános” – besorolást kapott.

Az ennek ellenére kiszivárgó hírek szerint mostantól engedélyezik az eddigi tiltott léptékű, túl részletes térképek használatát is.

A Russian Aviation arra emlékeztet, hogy ezeknek a szovjet korszakból származó tilalmaknak a feloldásáról már egy évtizede vitatkoznak Oroszországban.

Külföldi megfigyelők arra emlékeztetnek, hogy a részletes és pontos térképek nélkül nem lenne képes az egyébként olyannyira szükséges fellendülésre az oroszországi General Aviation, vagyis a kisgépes és üzleti repülési ágazat sem.

Kapcsolódó hírek