Szálljon vonatra vagy vízre a március 15-i hétvégén!

iho   ·   2014.03.14. 11:44
borzsonycim

Már írtunk arról, hogy nosztalgiajáratokat indít a nemzeti ünnep hétvégéjén a BKK és a BKV. Az öreg villamosok szombaton Budán Hűvösvölgybe, vasárnap pedig az újra a teljes vonalon közlekedő 2-es villamos vonalán a Duna-korzón viszik romantikus útra utasaikat, míg a legendás MVIII-as hév motorkocsi az Örs vezér tere és Gödöllő között jár mindkét napon.

A Műszaki és Közlekedési Múzeumban tárlatvezetés is lesz, melyek mindkét napon díjmentesek, azokon a múzeumi belépő megvásárlásával lehet részt venni.

A tárlatvezetések témái:

Március 15, szombat: A reformkor közlekedése
Március 16, vasárnap: Az autózás története

Hajós programok is lesznek a Balatonon.

A siófoki és a balatonfüredi, hajóállomásról szombaton és vasárnap a FONYÓD motoros egy órás sétahajózásra indul a siófoki kikötőből naponta négyszer. Ez alkalomból kedvezményes jegyárak lesznek. Fonyód és Badacsony között pedig a Calypso vízitaxi fedélzetén is lehet utazni majd.

Lesz sétahajózás a Dunán Budapesten ínyencségekkel és élő zenével fűszerezve.

Zalakaroson kihagyhatatlan program a városnéző körutazás a DOTTO kisvonattal. A városnézés során megtekintik a gyógyfürdőt, a városközpontot, a Dísz teret, az arborétumot, a templomot, az Európa szintű játszó teret, az étteremsort, a cukrászdát, a Szent István teret, az iskolát, az óvodát, és a fazekas műhelyt.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek