Számos új útvonalon indít járatokat a Wizz Air idén

iho   ·   2024.02.28. 19:40
wizz00

A cég a kapacitásnövelésen kívül bejelentette, hogy együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Olimpiai Bizottsággal.

A Wizz Air sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy 2024 júniusában két újabb Airbus A321neo repülőgépet állít üzembe a budapesti bázisán, illetve, hogy hat új járattal köti össze Budapestet Európában és Európán túl. Magyarország nemzeti légitársasága nagyszabású járatbővítése által az utazni vágyók hamarosan Brassóba, Brüsszelbe, Bukarestbe, Jerevánba, Stuttgartba és Valenciába is közvetlenül repülhetnek. A járatokra a jegyek már 5 990 forinttól foglalhatók a Wizz Air weboldalán, valamint a légitársaság mobilapplikációján keresztül.

Tizenhét gép a magyar flottában

Az új A321neo repülőgépek érkezésével a Wizz Air budapesti flottája 16 tagúvá bővül, míg a légitársaság debreceni bázisán további 1 repülőgép teljesít szolgálatot, így a Wizz Air minden korábbinál több repülőgéppel szolgálja ki a magyar piacot, továbbá megszilárdítja abszolút piacvezető pozícióját 38 százalékos piaci részesedéssel. Az új úti célok mellett a Wizz Air júniustól jelentősen növeli alicantei, athéni, bázeli, glasgow-i, madridi, máltai, milánói, nápolyi, nizzai, római, thesszaloniki, tiranai, valamint a nyári időszakra kiemelten a párizsi útvonalának járatsűrűségét. Emellett, különjáratokat is indít idén nyáron a magyar futballválogatott szurkolói számára a Németországban tartott labdarúgó Európa-bajnokság  mérkőzéseire Budapestről és Debrecenből egyaránt. Ezzel a kapacitásbővítéssel a Wizz Air a 2023-as kapacitás 115 százalékára, 6,67 millióra növeli hazai kapacitását 2024-ben, ezáltal egyben minden idők legnagyobb légitársaságává is válik az országban. A légitársaság közvetetten több mint 4 ezer munkahely megteremtését támogatja hazánkban.

A légitársaság folyamatosan fiatalítja flottáját vadonatúj Airbus A321neo modellekkel, jelenleg 4,2 év a repülőgépflotta átlagéletkora. A repülőgéptípus jelentős környezetvédelmi előnyöket is kínál. Jelenleg akár 50 százalékos fenntartható repülőgép-üzemanyagkeverékkel is repülhet, miközben 50 százalékkal csökkenti a zajlábnyomot, 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, valamint 20 százalékkal kevesebb szén-dioxidot és 50 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot bocsát ki, mint a korábbi repülőgép típusok. Ugyancsak a légitársaság rendelkezik a legnagyobb Airbus A321neo megrendeléssel Európában, így a további háromszáz repülőgép beszerzésének köszönhetően az évtized végére ötszáz tagúvá válik a flottája.

A Wizz Air a Magyar Olimpiai Bizottság partnere

A Wizz Air a kapacitásnövelésen kívül bejelentette, hogy együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) a 2024. évi nyári olimpiai játékok alkalmából. A magyar csapat tagjait a partnerség értelmében a Wizz Air, mint a MOB hivatalos partnere szállítja az olimpiai játékokra. Az olimpikonok menetrendszerű járatokkal utaznak majd az ötkarikás játékokra, így számtalan Budapest-Párizs járaton találkozhatnak majd az utasok a magyar csapat tagjaival.

Büszkék vagyunk arra, hogy tovább fejlesztjük magyarországi hálózatunkat, tovább erősítve ezzel piacvezető pozíciónkat, és hogy Magyarország valaha volt legnagyobb légitársaságként mi repíthetjük a magyar csapatot az olimpiai játékokra. Bízom benne, hogy 63 budapesti és 73 magyarországi útvonalunk közül mindenki megtalálja a neki legkedvesebbet, és hogy minél több utasunk fog együtt utazni a sportolókkal Párizsba” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

A Magyar Olimpiai Csapat támogatása mellett a Wizz Air a megszokottnál is több járatot üzemeltet majd Budapest és a Párizs-Orly repülőtere között, hogy a lehető legtöbb szurkoló tudja élőben is átélni az olimpiai élményt. 

„Nagy öröm számunkra, hogy a Magyar Olimpiai Csapatnak mától van hivatalos légitársaság partnere, ez azért is fontos, mert így az olimpiára készülő sportolók kényelmesen utazhatnak, és már az olimpiára vezető úton érezhetik a támogatást. Jelenleg 92 kvótásunk vagy szintesünk van, de várhatóan 180-190 tagú csapattal utazunk majd Párizsba, és bízunk benne, hogy minél fényesebb érmekkel térünk haza – az aranygéppel. Merthogy a szerződés értelmében augusztus 12-én együtt a párizsi olimpián érmet szerző magyar sportolók együtt jönnek majd haza az Aranygéppel” – mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A Wizz Air Párizs mellett az alábbi 12 útvonalon növeli járatainak sűrűségét, megőrizve ezzel piacvezető helyét Magyarországon:

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek