Szaunával a tiszta bőrért

iho   ·   2019.10.13. 03:19

(x)

A szauna melege nemcsak a lelkünknek tesz jót, hanem a testünk is meghálálja a gyakori hőfürdőzést. Bár legtöbbször a szauna belsőre gyakorolt pozitív hatásairól olvashatunk, azonban a rendszeres használat a bőrünkkel is csodát művelhet.

Az elhanyagolt bőr

A bőr az ember legnagyobb szerve, ennek ellenére a legtöbb esetben mégsem kapja meg a kellő odafigyelést. Mivel rendszerint ruhával fedjük, így nem nagyon jut se fényhez, se levegőhöz, ennek következtében vagy kiszárad és viszketni fog, vagy zsírossá válik. Az elhanyagolt bőr nem csak a közérzetünkre van rossz hatással, hanem kárát látja az egészségünk is.

Izzadás és tiszta bőr

Sokan az izzadást egy meglehetősen kellemetlen és tisztátalan testi reakciónak érzik, azonban a verejtékezésnek nagyon fontos szerepe van az egészségünk megőrzése érdekében. Az izzadás alapvetően a testünk hőmérséklet szabályozásának az eszköze, ami a túlmelegedés ellen véd.

Ez a természetes folyamat megy végbe a testünkben a forró szaunakabinban is. Ilyenkor a nagy hő hatására a verejtékmirigyek verejtéket választanak ki, így belülről kifelé tisztul a bőrünk, ami az egészségünkre rendkívül pozitívan hat. A verejtékezéssel ugyanis kimosódnak a bőrből a szennyeződések, a salakanyagok, a baktériumok, a faggyú, és segít az elhalt hámsejtek eltávolításában.

Szaunával a feszes és rugalmas bőrért

A szauna melegének köszönhetően megélénkül a vérellátás, ami erősíti az immunrendszert, segít a sejtek újjáépítésében, ezzel megelőzve a ráncok kialakulását, lassítva az öregedést. Továbbá az élénk vérellátás jóvoltából rugalmasak maradnak a kollagén rostok, melyeknek szintén a bőr feszesség megtartó képességében van szerepe.

Mit kenjek a bőrömre, hogy a szauna hatásait megtöbbszörözzem?

Szaunázás előtt semmit, sőt érdemes alaposan letusolni, hogy semmiféle kosz vagy vegyszer ne maradhasson a bőrön. A szaunázás alatt a jótékony hatású, természetes alapanyagú szauna olajakat sem a bőrre kenjük, hanem a dézsa vizével hígítva lehet a kövekre locsolni.

Szaunázás és törölközés után természetes alapanyagú hidratáló testápoló alkalmazható, ami bent tartja a vizet a bőrben. És hogy a hidratáltság minél tartósabb maradjon, lehetőleg fogyasszunk minél több alkohol- és cukormentes italt, hiszen a belső hidratáltság éppen olyan fontos, mint a külső.

Ahhoz, hogy megtapasztalhasd a szauna bőrre gyakorolt pozitív hatásait, legalább heti egyszer érdemes igénybe venni ezt a jótékony forróságot. Ha az otthonod kényelmében szeretnéd élvezni a szauna által nyújtott előnyöket, javasoljuk, hogy nézz szét a SpaTrend webáruház szauna kínálatában, ahol magas minőségű luxus kivitelek közül választhatod ki a számodra megfelelőt.

Kapcsolódó hírek