Szaunával a tiszta bőrért

iho   ·   2019.10.13. 03:19

(x)

A szauna melege nemcsak a lelkünknek tesz jót, hanem a testünk is meghálálja a gyakori hőfürdőzést. Bár legtöbbször a szauna belsőre gyakorolt pozitív hatásairól olvashatunk, azonban a rendszeres használat a bőrünkkel is csodát művelhet.

Az elhanyagolt bőr

A bőr az ember legnagyobb szerve, ennek ellenére a legtöbb esetben mégsem kapja meg a kellő odafigyelést. Mivel rendszerint ruhával fedjük, így nem nagyon jut se fényhez, se levegőhöz, ennek következtében vagy kiszárad és viszketni fog, vagy zsírossá válik. Az elhanyagolt bőr nem csak a közérzetünkre van rossz hatással, hanem kárát látja az egészségünk is.

Izzadás és tiszta bőr

Sokan az izzadást egy meglehetősen kellemetlen és tisztátalan testi reakciónak érzik, azonban a verejtékezésnek nagyon fontos szerepe van az egészségünk megőrzése érdekében. Az izzadás alapvetően a testünk hőmérséklet szabályozásának az eszköze, ami a túlmelegedés ellen véd.

Ez a természetes folyamat megy végbe a testünkben a forró szaunakabinban is. Ilyenkor a nagy hő hatására a verejtékmirigyek verejtéket választanak ki, így belülről kifelé tisztul a bőrünk, ami az egészségünkre rendkívül pozitívan hat. A verejtékezéssel ugyanis kimosódnak a bőrből a szennyeződések, a salakanyagok, a baktériumok, a faggyú, és segít az elhalt hámsejtek eltávolításában.

Szaunával a feszes és rugalmas bőrért

A szauna melegének köszönhetően megélénkül a vérellátás, ami erősíti az immunrendszert, segít a sejtek újjáépítésében, ezzel megelőzve a ráncok kialakulását, lassítva az öregedést. Továbbá az élénk vérellátás jóvoltából rugalmasak maradnak a kollagén rostok, melyeknek szintén a bőr feszesség megtartó képességében van szerepe.

Mit kenjek a bőrömre, hogy a szauna hatásait megtöbbszörözzem?

Szaunázás előtt semmit, sőt érdemes alaposan letusolni, hogy semmiféle kosz vagy vegyszer ne maradhasson a bőrön. A szaunázás alatt a jótékony hatású, természetes alapanyagú szauna olajakat sem a bőrre kenjük, hanem a dézsa vizével hígítva lehet a kövekre locsolni.

Szaunázás és törölközés után természetes alapanyagú hidratáló testápoló alkalmazható, ami bent tartja a vizet a bőrben. És hogy a hidratáltság minél tartósabb maradjon, lehetőleg fogyasszunk minél több alkohol- és cukormentes italt, hiszen a belső hidratáltság éppen olyan fontos, mint a külső.

Ahhoz, hogy megtapasztalhasd a szauna bőrre gyakorolt pozitív hatásait, legalább heti egyszer érdemes igénybe venni ezt a jótékony forróságot. Ha az otthonod kényelmében szeretnéd élvezni a szauna által nyújtott előnyöket, javasoljuk, hogy nézz szét a SpaTrend webáruház szauna kínálatában, ahol magas minőségű luxus kivitelek közül választhatod ki a számodra megfelelőt.

Kapcsolódó hírek

Blog Utasellátó

A PR jelentése és legmodernebb eszközei

iho   ·   2022.09.22. 11:20

A PR jelentése ma már széles körben ismert, azonban sok cég, ha PR-tevékenységről van szó, ma is inkább csak a sajtómegjelenésekben gondolkodik, holott a PR-nak sokkal több eszköze van, amelyet hatékonyan lehet használni az üzleti célok elérése érdekében. Ha érdekel, milyen PR-eszközöket érdemes ma alkalmaznod vállalkozóként, olvass tovább!

Blog Utasellátó

Ingyenes hirdetés Magyarország egyik legnépszerűbb ingatlanportálján

iho   ·   2022.09.06. 08:15

Amikor ingatlan eladásról van szó, akkor a többség egyszerűen megbíz egy ingatlanost, aki a szakértelmével leveszi a terhet az eladók válláról. A jó ingatlanos az érdeklődőket is megszűri. Egyre többen vannak azonban olyanok, akik elég affinitást éreznek magukban ahhoz, hogy saját maguk keressenek vevőt az ingatlanukra. Lássuk, hogy milyen lehetőségeik vannak az ingatlant eladni szándékozóknak Magyarország egyik leglátogatottabb ingatlan hirdetési portálján.