Száz lufi szeptemberben Szeged fölött: Európa-bajnokságot rendeznek a Tisza partján

iho/repülés   ·   2021.06.03. 15:45
01_holegballon-eb_staj

Először nevezett örmény versenyző, de repül Szegeden a svájci címvédő, Stefan Zeberli is.

Tavaly „csak” egy hőlégballon Európa-kupát tudott megtartani a koronavírus-járvány miatt, Európa-bajnokságnak először ad otthont Szeged. Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója arról beszélt, fontos mérföldkő Szegednek a szeptember 12–18. között megtartandó Eb:

„2016 óta a szeptember hónap minden évben a repülés művészetéről szól itt Szegeden. De bátran kijelenthetem, hogy az idei év és az Európa-bajnokság egy teljesen új fejezetet nyit a hőlégballonok szerelmesei számára. Már korábban is hatalmas népszerűségnek örvendett a sportág Szegeden, és szerettük volna ezt kihasználni és megajándékozni a lakosságot egy Eb adta élménydús héttel”.

Kattintson képeinkre, nézze meg galériánkat!

A sajtótájékoztatón videóüzenetben beszélt Markus Haggeney, a FAI főtitkára, valamint Stefan Zeberli, ötszörös Európa-bajnok, aki címvédő is.

Pálhegyi Zoltán, a Hőlégballon Európa Bajnokság 2021 versenyigazgató-helyettese a sajtótájékoztatón először az évfordulókra emlékeztetett, ugyanis nem véletlenül tartották június 3-án az első sajtóeseményt.

  • Kétszáztíz éve ezen a napon repült először ember Magyarországon: Männer és Kraskovits bécsi fizikus-doktorok ballonjával Männer hajtotta végre.
  • És holnap lesz 238 éve, hogy a Montgolfier fivérek első hőlégballonja még ember nélkül a levegőbe emelkedett Annonayban.

A ballonrepülés-történet után Pálhegyi Zoltán arról beszélt, huszonhárom országból nyolcvannégy versenyző jelezte részvételét, örmény nevező először indul majd Európa-bajnokságon, de ami legalább ilyen fontos, az aktuális Európa-bajnok, a svájci Stefan Zeberli is.

Kiderült az is, ezen a napon elindult egy támogatói klub. Akik csatlakoznak a klubhoz azok egy négyezer forintos támogatói jeggyel támogathatják a rendezvényt. A támogatói jegyet vásárlók ezeket a bónuszokat kapják meg:

  • részletes verseny információk,
  • pontos indulási adatok,
  • ajándék Eb-versenypóló,
  • bejutási lehetőség a paddock területére – előre leszervezett időpontban,
  • vásárlási lehetőség hőlégballon sétarepülésre (sétarepülést nem tartalmaz a támogatói jegy, csak a kizárólagos vásárlási lehetőséget).

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek