Százkilós bombát találtak Esztergomban

MTI   ·   2012.04.27. 13:40

Százkilós orosz bombát találtak Esztergom-Kertvárosban, a rendőrség 500 méteres körzetből megkezdte a lakosok kiköltöztetését, a rendelkezés több mint 1000 embert érint; a kiköltöztetés idejére lezárják a kertvárosi körfogalom környéki utakat – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Léber Gabriella.
Koloszár Béla, a bombát éjjel őrző polgárőr tájékoztatása szerint a robbanótestet a Strázsa utcában, lakótelepi övezetben fordította ki egy munkagép csütörtök délután.

A polgárőr elmondta, a bombának két gyújtószerkezete volt, ebből az egyiket éjjel nem sikerült szétszerelni, ezért a robbanótestet vagy a helyszínen robbantják fel, vagy megkísérlik elszállítani.

A bomba megtalálása, illetve a kiköltöztetés bejelentésének idején a képviselő-testület ülésezett, ezt félbeszakították, és összeült a helyi védelmi bizottság. Tétényi Éva polgármester tájékoztatása szerint a Vértes Volántól kértek buszokat a kiköltöztetéshez. A lakókat a közeli iskolákba és közösségi intézményekbe szállítják. A bomba hatástalanítását csak ezt követően kezdik meg, erre az időre a rendőrség lezárja a kertvárosi körfogalom környékén található 111-es, 117-es és 1117-es utakat.

Kapcsolódó hírek