Szeged rajong a hőlégballonokért

iho/repülés   ·   2021.09.16. 20:10
35_repter_holegballonok

Képtelenek betelni a Tisza parti városban a hatalmas lufikkal.

Szeged International Airshow-val, amiről kollégánk, Márványi Péter készített príma összefoglalót.

Abban még éppen csak megemlítette azt a hőlégballon-Európa-bajnokságot, amellyé átváltozott a háromnapos repülőünnep. Ez a hét másról sem szól a Dél-Alföldön csak arról, hogyan, mikor szállnak föl a ballonok.

Illetve mikor maradnak a földön.

Tegnap volt először alkalma a város lakóinak igazán testközelből látni a hatalmas – ritkán használjuk ezt a kifejezést rájuk, de most éppen illik ide – sporteszközöket.

Előbb a szegedi repülőtérre hirdették meg a rajtot, ki is sereglett a város, majd a Dóm téren volt fáklyázás, azt is mindenki tátott szájjal figyelte. Pedig az utóbbi „csak” arról szólt, milyen szépek a ballonok és hogyan tették még szebbé, különlegesebbé a fogadalmi templom előtti teret.

Hosszú idő után ma volt az első nap, amikor Szeged nem az eget nézte: a reggeli és a délutáni feladatokat is lefújták a szervezők, elromlott az időjárás.

(fotók: szeged.hu/Szabó Luca)

De az biztos, a szeged.hu élőzéseiből is látszik, ez a város egy emberként rajong a hőlégballonokért.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Blog Kocsiállás

Ikarus 266-os nyitja a nyarat Keszthelyen

Volánbusz/iho   ·   2024.05.27. 18:00

A retró járművek rajongói június 1-jén és 2-án az ötvenéves V63-as Gigant villamos mozdony vontatta Retró Balaton Intercityn utazhatnak Budapestről Keszthelyre. A visszaútra várakozóknak a Volánbusz az Ikarus 266-os retró busszal kínál keszthelyi városnézést és kirándulási lehetőséget a Kányavári-szigetre.

Blog Utasellátó

Ó, milyen szép, az étkezőkocsi! – Visszatértek a Balatonra

MÁV/iho   ·   2024.05.26. 15:35

A Balaton Intercity vonatokban, immár ötödik éve közlekedtet a MÁV-Start étkezőkocsikat a nyári turisztikai időszakban. Az évek során egyre kedveltebbé váltak a felszolgált ételek, frissítő italok. Idén már ezen a hétvégén – egészen a szezon végéig – napi nyolc pár Balaton IC-n vehetik igénybe a fedélzeti szolgáltatásokat az utasok Budapest és Keszthely között.