Szemüveglencse típusok

iho   ·   2019.10.13. 03:24

(x)

Az optika munkatársai segítségünkre lesznek abban, hogy leendő szemüvegünk lencséje és kerete összhangban legyen, és az ideális szemüveget készítsék el számunkra. A jó szemüveg kényelmes, strapabíró és passzol egész megjelenésünkhöz, személyiségünkhöz.

Üveg és műanyag

A szemüvegkeret típusát nagyban befolyásolja a lencse fajtája, ezért érdemes a különféle lehetőségekről tájékozódni. A szemüveg, ahogy nevében is benne van, alapvetően üvegből készült, de a XX. század második felére megjelentek a műanyag lencsék is, melyek mára már szinte teljesen kiszorították az üveg alapanyagot a piacról.

A polikarbonát jelenléte eleinte csak a hadiiparra korlátozódott, majd idővel a civil felhasználók körében is elterjedt. Először munkavédelmi szemüvegek készítésekor használták, majd a dioptriás lencsék terén is megjelent a műanyag. Szemüveg szempontjából mindkét anyagnak vannak előnyei és hátrányai.

Előnyök és hátrányok

Az üveg kemény, ezért jobban ellenáll a karcokkal szemben. Viszonylag könnyen törik és a súlya is kétszeres egy műanyag kivitelhez képest. Emiatt könnyebben lecsúszik az orrnyeregről, így kényelmetlenné teheti a szemüvegviselést. A technológiai fejlődésnek köszönhetően a magasabb dioptriás, vastagabb lencséket is sikerrel vékonyítják, de ez nem feltétlenül jár együtt a lencse súlyának csökkenésével.

A műanyag lencse érthető módon súlyra könnyebb és nem olyan törékeny, mint az üveg. A karcok viszont megfelelő bevonat híján hamar meglátszódnak a felületen. A vékonyított műanyag lencsével igazán könnyű szemüvegek készülhetnek.

Airwear lencsével a tökéletes látásért

Ez a polikarbonátból készült lencse ütésálló, és emellett rendkívül könnyű viseletet biztosít. A felület különleges bevonatának köszönhetően a lencsék hosszú ideig megőrzik eredeti állapotukat, és magas szintű kényelmet nyújtanak. Fúrt és damilos keretbe egyaránt ajánlottak, és strapabíró tulajdonsága miatt kedvelt gyermekek, idősek és sportolók körében is.

A kimagasló minőségi műanyag lencse ára nem olcsó, de ha szemünk egészségéről van szó, nem spórolhatunk. Hogy ne kelljen kompromisszumot kötni, és pénztárcánk se lássa kárát egy új szemüvegnek, válassza a szemüveghitel konstrukciót a Style Optikánál. A hitel segítségével elkészíttetheti tökéletes szemüvegét polikarbonát lencsével, amely szűri az UV-sugarakat és ellenálló az ütődésekkel szemben. Válasszon stílusos keretet egy tökéletes látást biztosító, biztonságos lencsével együtt!

Kapcsolódó hírek