Szentpétervár is a Wizzre vár!

iho   ·   2017.05.05. 16:29
cim3

A Wizz Air bejelentette, hogy új vonalat indít Budapestről Oroszországba, Szentpétervárra. A legújabb WIZZ járat augusztus 27-én indul és hetente kétszer közlekedik majd, adja hírül a légitársaság.

Szentpétervár a második oroszországi célállomás, amely elérhető a magyar fővárosból. A Wizz Air 2013 szeptemberében indította Budapest–Moszkva járatát, amely azóta 440 ezer utast szállított a két főváros között.

Szentpétervár, Oroszország második legnagyobb városa jelentős kikötő a Balti-tenger partján, a Néva folyó torkolatánál. A Nagy Péter cár által alapított város az egykori orosz birodalom cári székhelye volt, és jelenleg is az ország kulturális fővárosának tekintik. Lélegzetelállító fekvése és egyedülálló módon fennmaradt építészeti emlékeinek köszönhetően a város számtalan felfedeznivalót tartogat a látogatók számára: több mint 200 múzeum, köztük a világ egyik legnagyobb művészeti gyűjteménye, az Ermitázs, számos palota, galéria és kulturális programok gazdag választéka a klasszikus zenétől a baletton át az avantgárdig és modern fesztiválokig.

A Világörökség részeként számon tartott kulturális és történelmi kincsein túl Szentpétervár jelentős kereskedelmi csomópont is, amely Oroszország egyik legfontosabb pénzügyi, gazdasági és ipari központja.

A közelmúltban indított kilenc új útvonal és a Bordeaux-ba, Asztanába, valamint Frankfurtba közlekedő járatok mellett Szentpétervár már a tizenharmadik célállomás, amellyel a Wizz Air bővíti budapesti hálózatát 2017-ben. A légitársaság így már hatvanhárom várossal kapcsolja össze a fővárost Európában és azon túl is, ezáltal a budapesti kínálat a legváltozatosabb a Wizz egész hálózatában.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek