Szép halál: szexista felirat a kijelzőn

Joó Ferenc   ·   2018.08.10. 16:00
xc-felirat-400

A vizsgálatok jelenleg azt valószínűsítik, hogy mégsem a vonatszemélyzet a felelős a Winchesterből Glasgowba induló járaton megjelent, oda nem illő feliratért, hanem azt a vontatási telep egyik dolgozója programozta be a jegyvizsgáló fülkéjében található számítógépen.

A jegyvizsgáló induláskor csak kiválasztja az itthon megszokott vonatszámnak megfelelő kódot, külön nem is szokta programozni a kijelzőt, az nem feladata. A jelek szerint viszont ellenőrizni sem szokták a feliratokat, mert a kifogásolt szöveg már az induláskor meg kellett, hogy jelenjen, csak senki nem vette észre, egészen Basingstoke utánig, még az utasok sem.

Korábban írtuk:

Nagy Britanniában a CrossCountry nevű társaság üzemeltet egy halom országot átszelő járatot. Az igénybe vett vonalak egyike a Winchester és Reading közötti, Londontól keletre. A bő félórás zötykölődés általában unalmasan telik, egy megállás töri meg az utat, Basingstoke-ban.

Az egyik reggel azonban szokatlan mozgolódás támadt az egyik Skóciába tartó CrossCountry vonaton, amikor egyre több férfi kezdett el nevetni, majd fényképezni azt az ajtó feletti kijelzőt, ahol szokványos esetben a soron következő megálló nevét írják ki. Ehelyett azonban a kijelzőn az alábbi felirat futott végig többször is: „Csak csini csajok utazhatnak ezen a járaton!”

Only fit birds on this train – csak csini csajok utazhatnak ezen a vonaton! (forrás: SWNS)

A viccnek nem mindenki örült, így az utazóközönség gyengébbik nemből kikerült része, illetve néhány apuka, például Tomasz Nicpon sem, aki azért háborodott fel, mert nem tudná ezt a feliratot megmagyarázni ötéves kislányának, ha éppen együtt utaztak volna a vonaton. A gyerekes csínytevésnek hamar híre ment (a legtöbb brit vasúttársaságnak lehet üzenni például Twitteren), és a CrossCountry gyorsan intézkedett a felirat megszüntetéséről, a cégvezetés most pedig keresi a felelőst.

A gyakorlatban szinte elképzelhetetlen, hogy valaki illegálisan nyert hozzáférést a rendszerhez, és külsősként helyezte el a szemtelen feliratot. Erre a vonatonként csak egy, a jegyvizsgáló fülkéjében található, klaviatúrával ellátott terminálnál van lehetőség. El kell ismerni, hogy ma már nem csak az angol hidegvérrel megáldott személyzet, de nem kevés polgárpukkasztó stílusú munkavállaló is található a brit vasúttársaságoknál. A nem oda illő szöveget a mozdonyvezető vagy a jegyvizsgáló helyezhette el azt gondolván, hogy feldobja vele az utasok szürke hétfő reggelét. Ez a vicc számára azonban rosszul fog elsülni, mert akit felelősnek találnak a vizsgálat során, attól a munkavállalójától meg fog válni a vasúttársaság.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek