Szétvágták az úszóházat

iho   ·   2013.02.28. 13:24

Az utolsó emelet is eltűnt a Millenniumi úszóházról a gyálaréti medencés kikötőben – adja hírül a Dél-Magyarország online kiadása.

Szerda délután is több ember dolgozott rajta, lángvágóval szedték darabjaira a még megmaradt torzót. A fénykorában négyszintes, 1300 tonnás, közel 33 méter széles és 83 méter hosszú monstrumot – ahogy megírtuk – a Millennium Úszóház Kft. egy folyami szórakoztató- és üzletközpontnak szánta, amelyet a Széchenyi Terv pályázatán nyert 75 millió forintból, valamint befektetői tőkéből és a Magyar Fejlesztési Bank 275 millió forint kölcsönéből kívántak felépíteni.

(fotó: delmagyar.hu, Karnok Csaba)

Az úszómű átadását 2002 tavaszára tervezték a Stefánia sétánnyal szembeni Tisza-szakaszon, de pénz hiányában még ebben az évben leállt az építése. Az építkezés ugyanis az előre kiszámítottnál – a beruházás költségét közel 600 millió forintra tervezték – lényegesen többe került, részben a szakhatósági követelmények miatt. Az úszóházat ezután bevontatták a medencés kikötőbe, ahol tavaly augusztusban megkezdték a bontását. A szétvágott elemeket valószínűleg ócskavasként értékesítik majd.

Kapcsolódó hírek