Szolnoki szépségek: Legendák a levegőben

iho   ·   2016.06.09. 16:15
cim

Nem kell olyan rettenetesen sok résztvevőt összehozni ahhoz, hogy kialakuljon egy remek nap a repülés jegyében: erről szól a Vécsei Mihály által szervezett sorozat, amelynek legutóbbi kiadása Szolnok-Szandaszőllős repülőterén örvendeztette meg az odasereglő nagyérdeműt.

Apolló Foxok kötelékben – klikkeljen a képre, és nézze meg Kaszás Tamás galériáját!

Ezeknek az alkalmaknak egyébként van egy remek „trükkje”: az, hogy miközben a levegőben zajlanak a bemutatók, akik kedvet kapnak a repüléshez, azok közben (egy-egy szám előtt-után) maguk is kipróbálhatnak különféle repülő szerkezeteket.

Ancsa várakozóban: a fürge Trénerek kísérőgépe

Kaszás Tamás hangulatos fotóin a főszerelők persze az airshow-t repülő gépek és pilótáik. Amit és akiket nem lehet megunni: az oldtimer sugárhajtású kiképzőgép, a feketére festett, tekintélyt parancsoló Delfin Szakács Gáborral a bot mögött, Vári Gyula, aki ugyan nem MiG-gel repül, hanem Jak-52-essel, de azért mintha ott lennének most is a mozdulataiban azok a csodák, amiket valaha a „Nagyvassal” művelt.

Vári Gyula utassal...

A Heliforce „Csirkecomb” becenevű Mi-2-ese: Imreh Lujó a jellegzetes alakú helikopterből olyan figurákat hoz ki, amit mások igen ritkán, a szlovákok Tréneres nosztalgia-köteléke pedig látványos légiharc-imitációval örvendeztei meg a nézőket.

Imreh Lajos egyedül, de műrepülés közben

És végül mindig kiderül, hogy a stáb nemhiába lót-fut naphosszat, a Legendák a levegőben „működik”, az emberek pedig szeretik a repülést.

Vécsei Misi, a nagy kombinátor (fönt, ingben), és a Legendák csapata

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek