Szombattól ismét a teljes vonalon közlekednek a PÁEV járatai

iho/vasút   ·   2022.04.30. 15:00
00_paev_rostallo

Másfél hónap alatt elkészült a hídfelújítás. Május 7-ére van egy remek programajánlatuk!

A Pálházi Állami Erdei Vasút (PÁEV) vonalán március 19-én kezdődött hídfelújítás vonatforgalmat akadályozó része befejeződött, így a szerelvények mától, április 30-ától ismét a teljes vonalon közlekednek; a járatok Pálháza központjából indulnak és oda is érkeznek.

Április 30. azért is fontos dátum a PÁEV-nél, mert most lép életbe a nyári menetrend, ami azt jelenti, hétköznapokon négy, míg június 19-éig hétvégeken és ünnepnapokon öt járatpárral várja utasait az erdei vasút. Június 20-ától egészen a nyár végéig napi öt vonatpár szolgálja majd a hegyközi kisvasút utazóközönségét.

Segítsen, hogy még szebb legyen a pálházi vonal!

A kisvasutat üzemeltető Északerdő Zrt. május 7-én, szombaton rendhagyó programmal készül a környezetükért tenni akarókra számítva. A Pálházi Állami Erdei Vasúton első alkalommal önkéntes szemétszedő akciót hirdet, a kisvasút környezetének megtisztítására. A résztvevők díjmentes különvonattal utazhatnak a végállomásig, majd a visszaúton gyalogosan gyűjthetik össze a vasút környezetében eldobált szemetet. Az akcióra az önkéntesek a kisvasut@eszakerdo.hu e-mail címen regisztrálhatnak, további információk a társaság honlapján.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek