Szombaton újraindul a forgalom a lillafüredi kisvasúton

iho   ·   2022.12.15. 16:00
laev2

A menetrend szerinti járatokon felül december 17-én és 18-án, valamint 25-én és 26-án elindul a Lillafüredi Fényvonat is!

Újraindul a forgalom a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton 2022. december 17-től, szombattól, Miskolc-Dorottya utca és Garadna állomások között. Az Északerdő Zrt. által fenntartott erdei vasút felújítása a végéhez ért, már csak kisebb javítások vannak hátra, amelyek a menetrend szerinti közlekedés beindítását nem akadályozzák. A LÁEV sajtóközleményében köszöni meg az utasok megértését és türelmét, amit az elmúlt hónapokban tanúsítottak.

(fotók: Horváth Csongor)

A menetrend szerinti járatokon felül december 17-én és 18-án, valamint 25-én és 26-án elindul a Lillafüredi Fényvonat is: ezeken a napokon kora este karácsonyi díszbe öltözött szerelvényekkel lehet majd utazni. A szerelvények feldíszítésében részt vett a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány is. A vonatok újraindulásával egy időben megnyílik Lillafüreden a tóparti sétány, amit a munkavégzés idejére zártak le. A LÁEV járatai január 8-áig naponta, négy vonatpárral közlekednek, majd tavaszig csak hétvégéken és ünnepnapokon. Az érvényes menetrend és a Fényvonattal kapcsolatos tudnivalók elérhetők a www.eszakerdo.hu honlapon – közölte Pintyili Gergely üzemigazgató.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek