Sztrájk az Air France-nál

Daka Olga   ·   2011.10.29. 07:30

Az Air France az utazó személyzet sztrájkjára számít, akik úgy gondolják, hogy beosztásukat és munkájukat alulértékelik; megmozdulásuk szombaton ötből legalább egy járatot érinteni fog.

A francia légitársaság közölte, hogy a sztrájk indokolatlan és „haszonellenes” cselekmény egy forgalmas, ünnepekkel teli időszakban. „Késések várhatók, és néhány járat törlése is” állt a közleményben, jelezve, hogy azért október 29-én a járatok 80 százaléka rendben közlekedni fog.

Kedden, november 1-jén nemzeti ünnep van Franciaországban; sokan kiveszik a hétfőt is, hogy megnyújtsák a hétvégét. E pár napban a gyerekek is őszi iskolai szünetet élveznek.

Ezzel nem összefüggésben az SNCF állami vasúttársaságok szakszervezetei – beleértve a messze legnagyobb SNCF szakszervezetet, a CGT-t – november 8-ára hirdetnek sztrájkot a jövőbeli vasút-liberalizációs tervekre adott válaszként.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.