Születésnapi vágányzárak a veresegyházi vasútvonalon

iho/vasút   ·   2011.08.30. 17:09

A hétvégén ünnepli fennállásának századik évfordulóját a Rákospalota-Újpest – Vácrátót – Vác vasútvonal. Véletlen egybeesés, de a héten fenntartási munkálatok miatt korlátozásokra kell számítani az este vonatra ülőknek.

Augusztus 28-án, 29-én és 30-án Veresegyház és Őrbottyán között nem járnak a vonatok, így a Nyugati pályaudvarról 19, 20, 21, 22, 23 és nulla órakor, illetve a Vácról 19:34-kor, 20:41-kor, 21:41-kor és 22:41-kor induló vonatok utasainak Veresegyház és Őrbottyán között pótlóbuszokra kell átszállniuk. Augusztus 31-én, illetve szeptember első két napján Őrbottyán és Vácrátót között dolgoznak a vonalon, de ugyanazon vonatok utasainak kell buszozniuk, mint az azt megelőző napokban.

Szeptember másodikán és harmadikán pedig Rákospalota-Újpest állomáson végeznek karbantartási munkákat, de emiatt nem kell vonatpótló buszokra ülniük az utasoknak, hanem az állomáson egy másik szerelvényre kell átszállniuk. A Nyugatiból a két utolsó (23 és nulla órakor induló) és a két első, (reggel 4 és 5 órakor induló) Vácról pedig a két utolsó, (21:34-kor és 22:34-kor induló) továbbá az első, 3:34-kor induló vonat utasai kényszerülnek majd átszállásra. A menetrend változatlan marad, pár perces késések előfordulhatnak.

A pótlás hétfőn bizony igen botrányosra sikeredett. A MÁV-Start négy buszt rendelt a Volánbusztól, hiszen a kora esti vonatokon még sokan utaznak, ennek ellenére csak két busz állt ki a vasútállomásokra. Az utasok így nem fértek fel a buszokra, ami elégedetlenséget szült. Emiatt ráadásul késett is pótlás, ami felborította a vasútvonal menetrendjét is. Hab volt a tortán, hogy Veresegyház állomáson váltóállítási problémákkal is meg kellett küzdeni.

Kapcsolódó hírek