Távvezérelt tolató

Jermann Kálmán   ·   2015.04.23. 13:45
00kicsi

A gép egy korábbi gyártású Limitbahn, pályaszáma szerint az M44 406. Alapvető technikai paraméterei ismereteink szerint nem változtak, így talán a hasonló vontatók majdani tulajdonosai is profitálhatnak a futásának megtekintésével. Ez a bizonyos, némelyek által kissé lesajnált megoldás a középen elhelyezett motorról a két forgóvázhoz gumiszíjjal kapcsolódó hajtásban nyilvánul meg. Jegyezzük meg: technikailag nagyon nem a Piko kezdőkészletes játékmozdonyai szintjén vagyunk. Beállított sebessége megfelelő, és a zsámolyokban is rendes csigás-fogaskerekes áttételt találunk. Épp az igen rövid Bobónál nagyon is indokolt volt a helytakarékos szíjas praktikát alkalmazni.

A tesztalany, a 406-os remot<br>(a szerző felvétele)

Az M44-es ezen példánya Tran hangdekóderrel van szerelve, az autentikus (valóban 400-as Bobóról felvett) zajokért a Csíkos-műhely felelős, a teljes távvezérelhetőséget pedig egy pár Roco digitálisan vezérelhető kuplunggal valósítottuk meg. Így a mozdony bárhol leakasztható a szerelvényről, hatalmas szabadságot biztosítva az irányítópultnál ülő kezelőnek. A további leírás helyett jöjjön akkor a szerény kis rövidfilm, változatos mozgásokkal.

Aki viszont részletes boncolgatásra tart igényt, hadd ajánljuk modellezőtársunk, Vika alapos leírását.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek