Technika és művészet Újbudán

iho   ·   2016.02.15. 14:51

Az új kiállítás február 15-én, 18 órakor nyílik, és várhatóan március közepéig látogatható a Budapest XI., Bartók Béla út 33. szám alatti kiállítóteremben.

A szegedi Vasúttörténeti Alapítvány gondoskodik a vasúti közlekedési relikviákról, Vonatok, mozdonyok színes világa címmel az alapítvány páratlan gyűjteményének egy részét tekinthetjük meg. A művészeti kiállításon Dr. Csonkaréti Károly első világháborús és korábbi hajókról, készült festményeit, valamint tájképeit, csendéleteit, valamint Dr. Csonkarétiné Dicsőfi Zsuzsanna és Dr. Vetésiné Thoma Magdolna gobelin-felikárpitjait láthatjuk.

A kiállítás a Zipernowsky Tudományok és Művészetek Házában hétköznap 10-18 óra között látogatható.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Földrengés helyett útkeresés a vasúti árufuvarozásban

T. Hámori Ferenc   ·   2024.02.19. 15:00

Két éve még „földrengést” vártak a vasúti áruszállításban érdekelt társaságok a vontatási energia árának drasztikus emelkedése miatt. Bár az áramár csökkent, a kargócégeket továbbra is foglalkoztatja a fuvardíj-kalkuláció tervezhetőségének kérdése, de még ennél is jobban az, hogy a honi vasút infrastruktúrájának állapota erősen kifogásolható, a lassújelek, a tengelyterhelés-korlátozások pedig nem előnyükre befolyásolják a társaságok működési eredményeit. 

Vasút Nagyvasút

Smart Train Lease GmbH: lízingeljünk regionális vonatokat!

iho/vasút   ·   2024.02.19. 11:00

Akkumulátoros, hidrogén és villamos motorvonatok bérlését ajánlja a Siemens új leányvállalata. A Smart Train Lease GmbH kezdetben Németországban kínálja ezt a bérleti modellt. Középtávon egész Európára tervezi a szolgáltatás kiterjesztését. Elsőnek Mireo Smartokat.