Temofeszt, 2015-ben már hetedszer!

iho   ·   2015.09.17. 13:45
00kicsi

Az idei fesztivál nemzetköziségét a külföldről érkező, nagy, terepasztal-kiegészítőket gyártó cégek jelentik. A Viessmann most először mutatkozik be nagy standdal és makettösszeszerelő interaktív helyszínnel. A bátrabb, kezdő modellezők itt vállakozhatnak arra, hogy összeépítsenek egy kisebb épületet. Aki azonban a terepépítés trükkjeire kíváncsi, az is megtalálja a lehetőséget a terep-építőanyagok kipróbálására a Vasútmodell-centrum jóvoltából.

Most nem lesz annyi nagy modulrendszer, mint az előző években, inkább a kisebb, hagyományos terepasztalok lesznek többségben.  Csak megnyugtatásként lesz H0, H0e – magyar és osztrák klubok közösen – TT, N, LGB modul. A „szoba-terepasztalok” között, már nagyobb lesz a választék: 0, H0, H0e, TT, N, Z. A már nagysikerű LGB, Legováros, Playmobil vasúti témája mellett egy vájatkormányos versenyautópálya bemutató is látható lesz. A vasúti vitrinmodellek között igazi ritkaságok régiségek mellett más közlekedési eszközök: buszok, autók, sőt még sci-fi makettek is láthatók lesznek.

Máthé Zoltán (MTI) felvétele a 2014-es Temofeszten készült

A kiállítás egyik betételeme a tavalyi évben nagy sikert aratott, Kamion- és Munkagép-show  ötszáz négyzetméteren – a 2014-es TEMOFESZT-en „csak” 350 négyzetméter volt a területük! – fognak dolgozni az RC-járművek. Nagyjából húsz köbméter földet mozgatva terepet, utat építenek vagy hordják, rakodják az építőanyagokat.

Aki a virtuális vasutat kedveli, annak is érdemes eljönni, mert a SIMSIG ismét látványos bemutatót tervez. Több
helyen is lesz olyan terepasztal, amit a látogatók ki is próbálhatnak. Az Élő Mini-Világ Környezetvédelmi Alapítvány Ikarus 280-as csuklósa is kint lesz a rendezvényen, benne a busz hosszával megegyező, a tudatos környezetvédelmet bemutató terepasztalával.

A Magyar Vasúttörténeti Parkban interaktív programok is várják a látogatókat,: kertivasúton utazás, hajtányozás, fordítókorongozás, mozdonyon utazás, elektromos kisautózás és a sok régi mozdony, kocsi.

Bővebb információkat a Temofeszt honlapján találnak. 

Helyszín: Magyar Vasúttörténeti Park, Budapest, XIV. ker. Tatai út 95.
Időpont: 2015. október 9–11., nyitva tartás 10.00–18.00-ig

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek