Terroristák? Ugyan! Két kismacska elintézte a New York-i metrót

MTI/iho   ·   2013.08.31. 19:50
cica00

Másfél órára leállt a közlekedés a New York-i metró két vonalán két cica miatt, amelyeket végül sikerült kimenteni a sínek közül. A kismacskákat csütörtök reggel óta keresték a metróban, miután gazdájuk bejelentést tett, hogy elvesztette őket. Hogy miként, rejtély. A fekete és a cirmos kölyökre végül hétórás keresőakciót követően bukkantak rá.

Szökésben... Fotó: nydailynews.com/MTA New York City Transit/Marc A. Hermann

Gazdájuk azonnal a helyszínre sietett – macskaeledellel, hogy a metrómunkások azzal édesgessék magukhoz a cicákat. A mentés miatt több állomáson lekapcsolták az áramot – nehogy baja essen a magas feszültségű sínek között tébláboló állatoknak és a közlekedési vállalat őket kereső embereinek –, a Q-vonal felén, és a teljes B-vonalon leállt a közlekedés, és ugyanez volt a helyzet az expressz szerelvényekkel is. A mentésben részt vevők már majdnem sikerrel jártak, amikor a kismacskák újra elinaltak. Végül Brooklyn a Church Ave-nél találtak rájuk este a sínek alatt, ahol a felszínen közlekednek a szerelvények. Ott már rendőröknek sikerült ládába rakniuk a kölyköket.

A macskákért kis túlzással fél New York izgult, a többség úgy volt vele, nem érdekes, ha elkésnek a munkából, vagy nem érnek haza időben, legyenek meg épen, egészségesen az állatok. A közlekedési vállalat dolgozói új nevet is adtak a két cicának: Arthurnak és Augustnak nevezték el azokat.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek