Több busztendert is behúzott a Kravtex

iho/közút   ·   2019.10.31. 12:00
400px_credo_econell_volanbusz

A központi autóbuszbeszerzéseket intéző Volán Buszpark Zrt., valamint a közlekedési központok és a Volánbusz Zrt. jogutódjának számító Volánbusz Közlekedési Zrt. több tenderén is a győri-mosonmagyaróvári Kravtex Kereskedelmi Kft. lett ismét a befutó. A Magyarbusz [Info] értesülése alapján az összesen háromszáztizenkilenc jármű beszerzési értéke együttesen nettó 19 milliárd 761 millió forint.

Hatalmas adag Credo-flotta állhat forgalomba országszerte 2020 nyaráig (fotó: Credobus)

A Volán Buszpark egyik beszerzése százhetvennyolc, plusz opcionálisan tizenhét új, alacsony belépésű, kéttengelyes szóló (M3/II. osztályú), elővárosi kivitelű autóbuszra vonatkozik, a másik pedig hatvanegy, plusz opcionálisan további hat új, normálpadlós, kéttengelyes szóló (M3/II. osztályú), regionális kivitelű kocsira. Előbbi járművek Credo Econellek lesznek, utóbbiak pedig Credo Inovellek.

A Volánbusz egyik tendere negyven, plusz opcionálisan további öt új, normálpadlós, kéttengelyes szóló (M3/II. osztályú), regionális autóbuszról szól, a másik szintén negyven, plusz opcionálisan öt új, alacsony belépésű, kéttengelyes szóló (M3/II. osztályú), elővárosi buszra érvényes. Itt szintén az Inovell és az Econell a két nyertes típus. Ezzel összesen kétszáztizennyolc Econell-lel és százegy Inovell-lel bővül a hazai autóbuszállomány jövő nyárig. A két modellből így már körülbelül kilencszázat állít forgalomba a gyártó néhány év alatt.

A közbeszerzési eljárás során a Kravtexen kívül az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft., a Volvo Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint az Ikarus Járműtechnika Kft. nyújtott be ajánlatot. Az összesen harminchárom opcionális jármű esetében a Volán Buszpark és a Volánbusz a szerződés megkötésékor fog arról nyilatkozni, hogy az opciót lehívja-e.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek