Több mint száz autóbuszt vásárolt a pécsi Tüke Busz

MTI/iho   ·   2015.10.16. 17:32
400px_tukebusz_volvo

A járművekkel tovább javul a közösségi közlekedés színvonala - jelentette be a város polgármestere pénteken a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón. Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) utalt arra: az önkormányzat két és fél évvel ezelőtt, a közösségi közlekedés saját kézbe vétele mellett határozta el egy buszcsereprogram indítását, amelynek keretében mostanáig ötven járművet szereztek be, bevezették az átszállások nélküli fonódó hálózatot, s a kisgyermekesek bérletkedvezményét.

77 szóló és 38 csuklós Volvót vásárolt a Tüke Busz, az első 18 kocsi pénteken forgalomba is állt.<br>(fotók: MTI/Sóki Tamás)

Csizi Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő arról szólt, hogy a 77 szóló- és 38 csuklós Volvo buszt 3,5 milliárd forintért, Hollandiából vásárolta a Tüke Busz, a járművekből egy tucat már közlekedik, a többi folyamatosan kerül használatba. Kitért arra, hogy a járművek alacsonypadlósak, és megfelelnek a legszigorúbb hazai, valamint európai uniós követelményeknek. A politikus rámutatott, hogy a mostani beszerzésnek köszönhetően összesen 48 csuklós, 123 szóló- és 4 midibusz fut majd Pécsen, a járművek átlagéletkora a 2013-as 16 évhez képest 8 év alá csökken. A buszcsereprogram folytatódik: az önkormányzat jövőre elektromos hajtású autóbuszok vásárlását tervezi, emellett arra törekednek, hogy Pécs közösségi közlekedése továbbra is népszerű és az árát tekintve kedvező legyen.

A Tüke Busz a napokban írt ki tendert összesen harminc új, alacsonypadlós, vegyesen midi és szóló elektromos busz beszerzésére is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek