Többségi tulajdonrészt vásárolt a Veolia az ARW Magyarország Kft.-ben

MTI/iho   ·   2017.07.04. 17:51
veiola-illusztracio_uvegek0

A Gazdasági Versenyhivatal által is jóváhagyott tranzakció szervesen illeszkedik a Veolia stratégiájába: az energetika és a víziközmű ágazat után immár a hulladékgazdálkodási szektorban is jelen van a vállalat Magyarországon.

– Az ügylet új távlatokat nyit az ARW-nek, a Veolia tulajdonosi megjelenésével a beruházások finanszírozása még biztosabbá válik, valamint a társaság a jövőben hozzáférhet a Veolia hulladékgazdálkodás területén szerzett nemzetközi tapasztalataihoz, illetve technológiáihoz – mondta Rudolf Wiedner, a vállalkozás tulajdonosa és ügyvezetője.

A Dunántúlon négy korszerű hulladékkezelő üzemet működtető, évente mintegy 10 milliárd forintos forgalmat generáló és 187 főt foglalkoztató ARW holding a magyarországi környezetvédelmi ipar legfontosabb szereplői közé tartozik. A cégcsoport fő profilja a műanyag, az üveg és a fém csomagolási hulladékok anyagában történő újrahasznosítása. A közlemény szerint az ARW Magyarország tagvállalatainak mindennapi tevékenységében nem jelent közvetlen változást a Veolia tulajdonszerzése, a tranzakció semmilyen formában nem érinti a fennálló szerződéses kapcsolatokat. Emellett az operatív irányítást továbbra is a korábbi főtulajdonos, a 49 százaléknyi tulajdonrészt megtartó Rudolf Wiedner fogja ellátni.

A Veolia több mint húsz éve van jelen Magyarországon, az energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője. A portfóliójába tartozó társaságok környezet- és költségtudatos módon üzemeltetnek ivóvíz- és szennyvízkezelő műveket, valamint több mint 8000 kilométer hosszúságú csőhálózatot. Összességében több mint 2,1 millió magyarországi lakos kiszolgálásáról gondoskodnak, és mintegy 1600 főt foglalkoztatnak. A csoport árbevétele 2016-ban megközelítette az 50 milliárd forintot.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek