Tovább bővíti észak-amerikai kínálatát az Air France a 2023/24-es téli menetrendben

iho/repülés   ·   2023.07.17. 09:05
00_ai_dreamliner

Az október végén életbe lépő téli menetrendi időszaktól tovább bővíti észak-amerikai kínálatát az Air France, és új légikikötő, az észak-karolinai Raleigh-Durham is felkerül a francia légitársaság kínálatába.

Észak-Amerika jelenleg a légiközlekedés szempontjából az egyik leggyorsabban fejlődő térség a világon, ezért az Air France elsősorban erre a területre fókuszál. A 2023/24-es téli menetrendi időszakban huszonegy amerikai, kanadai és mexikói célállomásra összesen 212 járat közlekedik majd minden héten.

Október 30-ától válik elérhetővé a Szilícium-völgy után a második legnagyobb amerikai kutató-fejlesztő központba, a tölgyfák városának is nevezett Raleigh-be, Észak-Karolina állam fővárosába induló járatok. Hetente három alkalommal (hétfőn, szerdán és pénteken) közlekednek az Air France 279 üléses Boeing 787-9 Dreamlinerei, amelyek 13.30-kor szállnak fel Párizs-Charles de Gaulle-ról, helyi idő szerint 16.35-kor érkeznek meg, 18.45-kor indulnak vissza és másnap 08.25-kor landolnak Párizsban.

Az Air France emellett tizenhárom észak-amerikai célállomásra repül a téli időszakban: Atlanta, Boston, Chicago, Dallas-Fort Worth, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, New York-JFK, New York-Newark, San Francisco, Seattle és Washington szerepel a kínálatban. Dallasba a tavalyi három helyett idén már heti öt járat közlekedik télen.

A kínálat a kanadai célállomások felé is bővül, a téli időszakban négy városba hetente harmincnyolc járat közlekedik majd. Ez azt is jelenti, hogy a kanadai piacon továbbra is az Air France marad a legtöbb ülőhelyet kínáló európai légitársaság.

A június 27-én elindított Párizs–Ottawa-járat télen is elérhető marad: hetente öt alkalommal (szerda és péntek kivételével minden nap) indulnak el a Boeing 787-9 Dreamlinerek, amelyek 13.10-kor indulnak Párizsból, helyi idő szerint 15.05-kor landolnak, 17.15-kor indulnak vissza és másnap 06.05-kor érkeznek vissza. Ez az egyetlen közvetlen járat Ottawa és Európa között.

Az Air France emellett bővíti a kínálatot Montreal és Vancouver felé: előbbi városba heti tizenhét helyett huszonegy, utóbbiba heti három helyett már öt járat közül választhatnak az utasok.

December 2-ától újraindulnak a Montreal és Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) közti járatok, a két város között hétfőn és szombaton közlekednek a vállalat Airbus A320-asai. Montrealból emellett Fort-de-France, Belém, Cayenne és Miami is elérhető az Air France járataival. Emellett buszos transzfert is biztosít Montreal-Trudeau, Quebec és Ottawa között.

A menetrend a folyamatban lévő kormányzati jóváhagyások miatt még változhat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek