Tovább javul a vasúti szolgáltatás Debrecen környékén

iho/vasút   ·   2019.09.12. 18:00
400px_debrecen_desiro

A MÁV-Start az elővárosi forgalomban fennálló versenyképességi előnyei miatt a vidéki nagyvárosok vonzáskörzetében is folyamatosan erősíteni kívánja szolgáltatási kínálatát. Emiatt a Debrecen, Vámospércs és Nyírábrány térségében jelentkező elővárosi igények jobb kiszolgálása érdekében új menetrend szerint, sűrűbben közlekednek a vonatok a Debrecen és Nyírábrány közötti (105-ös) vasútvonalon. A vonatok egy része kevesebb megállással, gyorsítva közlekedik.

A MÁV-Start Desirói tiszteletüket teszik a nyírábrányi vonalon is, augusztus vége óta még gyakrabban tehetik ezt meg (fotó: Debreceni vonatozás Facebook-oldal)

A Debrecen és Nyírábrány közötti fejlesztéssel a MÁV-Start és a szolgáltatásokat megrendelő Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) célja, hogy egyre többen vegyék igénybe a vasutat. Ennek köszönhetően a naponta ingázók igényeinek megfelelően augusztus 26-a óta munkanapokon új, gyorsított személyvonat közlekedik Nyírábrányból Debrecenbe 7 óra 27-es érkezéssel, míg munkanapokon délután Debrecenből 13 óra 5 perckor, 13 óra 40-kor, 14 óra 35-kor, 15 óra 10-kor, 16 órakor és 17 óra 9-kor indulnak vonatok Nyírábrány felé. Szintén új személyvonat indul munkanapokon 20 óra 14-kor Debrecenből. A gyorsított vonatok menetideje Debrecen és Vámospércs között érezhetően rövidebb, mindössze huszonegy perc, amely az autós közlekedéssel is versenyképes. A vasútvonal teljes menetrendje ide kattintva letölthető.

Az aktuális közlekedéspolitikai célkitűzéseknek megfelelően Debrecen térségében is elkezdődött a vasúti és az autóbuszos szolgáltatások összehangolása. Ennek keretében szeptember 1-je óta a Debrecen–Nyírábrány és a Debrecen–Sáránd–Nagykereki (106-os) vasútvonalak térségében a MÁV-Start járatain használható az Észak-magyarországi Közlekedési Központ (ÉMKK) által kibocsátott havi, harmincnapos és félhavi bérlet az azon megjelölt viszonylatban, többek között Nyírábrányból, Vámospércsről, Sárándról és Derecskéről. A tervek szerint hamarosan a vasúttársaság értékesítési csatornáin is megváltható lesz a buszokon és a vonatokon is felhasználható közös bérlet.

(X)

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek