Trieszt még áll

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.04.09. 12:00
trieszt_kikoto0

A koronavírus-járvány terjedése ellenére úgy látszik, hogy Olaszország egyik legjelentősebb tengeri kikötője állja a sarat – legalábbis egyelőre, ami a márciusi forgalmi adatokat illeti. Bár a konténerek száma kissé visszaesett, a tengeri hajóforgalom mérsékelt növekedést mutatott.

A trieszti kikötő márciusban még jó eredménnyel zárt (képünk illusztráció)

Enrico Samer, a Samer&Co. Shipping logisztikai vállalat vezérigazgatója arról beszélt, hogy márciusban a trieszti kikötőben nőtt a tengeri hajózási forgalom, aminek fő oka, hogy a Balkánon keresztüli hajóforgalom az utóbbi időben problémássá vált. A legnagyobb érdeklődés a Törökországba irányuló hajóknál tapasztalható. A kikötőben azt is észrevették, hogy a kamionsofőrök hiánya miatt egyre inkább nő a vasúti teherszállítás iránti kereslet.

Trieszt éppen az intermodális közlekedésből profitál leginkább, ennek ellenére a közeljövőben visszaesést vár a kikötő vezetősége, mivel a legjelentősebb partnerországok, mint például Ausztria, Németország, Magyarország és Szlovákia is teljes, vagy részleges határzárt rendeltek el. A vasúti teherforgalom mindezek ellenére továbbra is a trieszti kikötő versenyképességének fő pillére marad.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek