Tudunk egy remek programot november utolsó napjára! Fényképezzen tehervonatot Pálházánál!

iho/vasút   ·   2019.11.21. 08:04
fototehervonat0

A programon résztvevők a régmúlt idők hangulatát idéző, fával rakott szerelvénnyel teszik majd meg a Pálháza–Rostalló-távot, az út során számos fotómegállást közbeszúrva.

A fotós szerelvény C-50-es mozdonyokból, fával rakott rönkszállító truck-párból, (félúton) fával rakott Jah sorozatú teherkocsikból és egy Bak sorozatú személykocsiból áll. Amennyiben harmincnál több érdeklődő gyűlik össze, egy nyitott kocsi is a szerelvény része lesz.

A program megrendezésének feltétele legalább huszonöt fő előzetes regisztrációja.

Részvételi díj: 4000 forint.

 

Jelentkezés, további információk

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Földrengés helyett útkeresés a vasúti árufuvarozásban

T. Hámori Ferenc   ·   2024.02.19. 15:00

Két éve még „földrengést” vártak a vasúti áruszállításban érdekelt társaságok a vontatási energia árának drasztikus emelkedése miatt. Bár az áramár csökkent, a kargócégeket továbbra is foglalkoztatja a fuvardíj-kalkuláció tervezhetőségének kérdése, de még ennél is jobban az, hogy a honi vasút infrastruktúrájának állapota erősen kifogásolható, a lassújelek, a tengelyterhelés-korlátozások pedig nem előnyükre befolyásolják a társaságok működési eredményeit.