Turistajáratokkal bővül a Zemplén közlekedése

iho   ·   2017.04.01. 08:45
00kicsi

A természetjárás által legjobban érintett, április 5–november 5. közötti időszakban vonattal és busszal is könnyebb lesz elérni a zempléni kirándulóhelyeket. A „kishidasi”, azaz a 89-es, Szerencs–Hidasnémeti vasútvonalon plusz hétvégi járatpárok közlekednek Abaújszántóról Hidasnémetibe, 8.57-es indulással, amely a Szerencsről induló személyvonat egy kocsiját is átveszi. Vissza a szerelvény 10.16-kor indul. A délutáni vonatpár nem változott a tavalyi menetrendhez képest: Abaújszántóról 15.02-kor, Hidasnémetiből 16.16-kor indul.

A nyári turistaforgalom idejére pezsdülhet a kishidasi (fotó: Károly Szabolcs)

Munkaszüneti napokon az ÉMKK is elindítja tavaly már népszerűvé vált buszjáratát: április 1-jétől október 5-éig Novajidrányból (ahol a Miskolcról érkező 5322-es számú személyvonathoz csatlakozik) 10.05-kor indul Vizsolyon és Fónyon át Regécre. Vizsolyon a Károli-Biblia és a nyomdatörténeti kiállítás, Regécen a felújított vár és az Országos Kék túra útvonala közelíthető meg ezzel a járattal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek