Új autóbuszokat vásárol a Volánbusz, folytatódik a helyközi járműállomány megújítása

MTI/iho   ·   2020.12.08. 15:00
00_man_lions_city18g

Több mint kétszáz új autóbusz megrendeléséről szóló megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft.: áfa nélkül 20,8 milliárd forint értékben vásárolnak csuklós járműveket, amelyek várhatóan 2021 nyarától a helyközi elővárosi vonalakon közlekednek majd országszerte.

A járműbeszerzésről szóló szerződést

  • a Volánbusz Zrt. részéről Pafféri Zoltán elnök-vezérigazgató,
  • a Volán Buszpark Kft. nevében Magyar Beatrix ügyvezető,
  • a nyertes ajánlatot benyújtó MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. képviseletében pedig Martin Strier ügyvezető igazgató és Hoyos György buszüzletág igazgató

írta alá.

A Volánbusz 7 milliárd 300 millió forint nettó értékben hetvenkettő, míg a Volán Buszpark Kft. közel 13 milliárd 500 millió forintért százharminckettő MAN Lion's City GL A23 típusú új autóbuszt vásárol.

Az ötvenegy ülőhellyel és ötvenöt állóhellyel rendelkező járművek alacsony belépésűek, akadálymentes kialakításúak – 300 kilogramm teherbírású rámpával vannak felszerelve – így kerekesszékkel és babakocsival is igénybe vehetők. Az új autóbuszokat környezetkímélő, Euro 6 besorolású motorral, nagy teljesítményű klímaberendezéssel, kamera és elektronikus utastájékoztató rendszerrel, valamint utasszámláló berendezéssel szerelték fel.

A 2018 ősze és 2020 decembere között megvalósult beszerzéseknek köszönhetően eddig 866 új és újszerű autóbusz állt forgalomba a Volánbusznál és jogelőd társaságainál. A flotta fiatalítása része a fenntartható és korszerű közösségi közlekedés elérése, valamint Magyarország buszstratégiájának megvalósítása érdekében tett intézkedéseknek. Ennek érdekében 2021-re összesen 827 helyközi és egy helyi elektromos autóbusz beszerzése szerepel a Volánbusz tervei között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek