Új beszerzési rendszer a Volánbusznál

MTI/iho   ·   2023.07.03. 09:20
00_ekr_volanbusz

A gazdasági szereplők július 26-áig csatlakozhatnak az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben.

A beszerzési modellt a Volánbusz országos lefedettségű közlekedési társaságként elsőként alkalmazza. A legújabb autóbuszalkatrész-beszerzési tenderen a társaság már az új eljárás szerint írta ki pályázatát, ennek első szakaszában olyan gazdasági szereplők jelentkezését várja, amelyek az eljárás második részében majd ajánlatot is tesznek a közlekedési társaságnak az autóbusz-alkatrészek beszállítására.

A dinamikus beszerzési rendszer kétszakaszos közbeszerzési eljárás. Az első, úgynevezett részvételi szakasz a dinamikus beszerzési rendszer létrehozására irányul, míg a második szakasz a konkrét ajánlattételi felhívás(ok) megküldésére szolgál az érvényes részvételi jelentkezést benyújtók számára. A rendszer nagy előnye, hogy rugalmasan követi a piaci árak változását, ami a jelenlegi világpiaci folyamatok között nagyban elősegíti a Volánbusz működéséhez szükséges alkatrészek ellátási biztonságát. Az új rendszer alkalmazásától azt várják, hogy a felmerülő beszerzési igényeinkre gyorsabban, hatékonyabban és rugalmasabb keretek között tudják kiválasztani a számukra legmegfelelőbb beszállítót.

A Volánbusz most indított dinamikus közbeszerzési eljárásához az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (EKR) csatlakozhatnak a gazdasági szereplők július 26-án 10 óráig. Az EKR további funkcióink eléréséhez (például részvételi jelentkezés benyújtása) regisztráció és belépés szükséges. Regisztrálni az EKR Portál kezdőlapján lehet a regisztrációs űrlap kitöltésével és beküldésével

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek